Haberler

Yaralı Şahinin Kırık Ayağı Alçıya Alındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde diş hekimliği yapan Osman Yavuz, doğada gezinti yaparken ayağı kırık halde bulduğu şahini veterinere götürerek, kırık ayağı alçıya alındı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde diş hekimliği yapan Osman Yavuz, doğada gezinti yaparken ayağı kırık halde bulduğu şahini veterinere götürerek, kırık ayağı alçıya alındı.

Kdz. Ereğli ilçesinde diş Hekimliği yapan Osman Yavuz sabah saatlerinde doğada gezinti yaptığı sırada uçamayan bir şahine rastladı. Ayakları kırılan şahini yakalayıp kendisine zarar vermemesi için poşetle saran Yavuz, Kdz. Ereğli Belediyesi'nden yardım istedi. Yavuz tedavi edilebileceği bilgisini aldığı yaralı şahini Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Atilla Bulak'a teslim etti. Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınma Evi'ndeki klinikte ilk muayenesi yapılan şahinin kırık olduğu tespit edilen ayağı alçıya alındı.

"AYAKLARI KIRIK DİYE UÇAMIYOR"

Yaralı şahini bulup tedavisi için veteriner hekime teslim eden Diş Hekimi Osman Yavuz, Alaplı ilçesinde doğada gezinti yaptığı sırada bulduğunu ve yardım etmek istediğini söyledi. Yavuz konuşmasında "Bu kuş şahin olsa gerek. Sabahleyin yürüyüş yaparken yaralı halde buldum. Suyunu verdim, biraz besledim. Şimdi de belediyeye teslim edeceğim. Daha sonrada Zonguldak Yaban Hayvanları Koruma Müdürlüğü'ne gönderilecek. Geçen yılda bir tane bulmuştum. Onu da Alaplı Belediyesi'ne vermiştim. O sağlına kavuştu. İnşallah bu da kavuşur. Şu anda uçamıyor, ayakları kırık" dedi.

"KIRIK AYAĞI ALÇIYA ALDIK"

Yaralı şahinin muayene ettikten sonra bir ayağının kırık olduğunu tespit eden Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Suna Saraç, kırık olan ayağı alçıya aldı. Tedavi hakkında bilgi veren Saraç, "Vatandaşlarımız tarafından bulunan şahinin bacağında kırık mevcut. O ayağını alçılı bandaj içerisine aldık. Umarım iyileştikten sonra tekrar doğaya bırakılacak. İki ya da duruma göre üç hafta burada kalacak. Vatandaşlarımız doğada buldukları yaralı ya da hasta yırtıcı kuşlar veya diğer hayvanları bize getiriyor. Bazen onlar getiriyor veya bize bildirdiklerinde gidip biz de alıyoruz. Buraya getirip tedavilerini yapıyoruz. İyileşenleri tekrar doğaya salıyoruz" diye konuştu.

Tedavi altına alınan şahinin kısa sürede iyileşip doğaya salınması ve sağlıklı bir şekilde uçması bekleniyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Yavuz Zonguldak Alaplı Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title