Haberler

Yaralı Polisten Çankırı Valisi'ne Ziyaret

Kastamonu'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında 1 arkadaşı şehit olan yaralı polis memuru Metin Kuş, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu'nu ziyaret etti.

Kastamonu'da 4 Mayıs çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi ardından Ankara'ya dönüşe geçen AK Parti seçim otobüsü ve Başbakanlık görevlilerinin bulunduğu konvoya Ilgaz Dağı'nda PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında 1 arkadaşı şehit olan yaralı polis memuru Metin Kuş, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu'nu ziyaret etti. Saldırıda, polis Recep Şahin şehit düşmüştü.

Çankırılı olan polis memuru Metin Kuş, iki kardeşiyle birlikte önce Çankırı Emniyet Müdürlüğü Osman Zoroğlu ile makamında görüştü. Zoroğlu, Polis Akademisi'nde Kuş ile birlikte görev yaptıklarını hatırlatırken, özel eğitim almadan, o ortamda soğukkanlılığını korumasının çok önemli olduğunu vurgulayıp, gösterdiği üstün başarıdan dolayı kutladı. Bir gazetecinin, teröristlerin yakalanmamasının nedenini sorması üzerine Kuş, "Aramak, bulmak, yakalamak kolay. Önemli olan zayiat vermeden onları oradan çıkarmaktır" dedi. Kuş, 15 gün sonra izninin bitmesiyle birlikte Kastamonu'daki görevinin başına döneceğini belirtirken, "Allah canımızı sağ ettiği sürece göreve devam" dedi.

Polis memuru Metin Kuş daha sonra Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'u ziyaret etti. Polis memurunun çok önemli bir kahramanlığa imza attığını belirten Vali Uzun, "Polis memurumuz bir kahramandır. Kendisini kutluyoruz" dedi. Uzun, operasyon için uygun zamanıın önemine dikkat çekti. Vali Uzun daha sonra polis memuru Kuş'a kalem, 7'nci sınıftaki oğluna ise içi kırtasiye malzemeleri ile dolu okul çantası hediye etti. Polis memuru Kuş ise teyzesinin oğlu olan özel harekat şubede görevli Seyit Saraç'ın 1989 yılında şehit olması üzerine polis olmaya karar verdiğini belirtirken, "Özel harekatçı olmak istiyordum, askerlik nedeniyle nasip olmadı" dedi. - Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title