Haberler

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Ve Türkiye Şampiyonası Çankırı'da Start Aldı

Türkiye'nin 880 Nüfusu ile En Küçük İlçesi Olan Çankırı Bayramören'de İlk Gün Yağmur Nedeniyle Yapılamayan Dünya Kupası ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası Başladı. Nüfusunun Yaklaşık Yüzde 15'ini Bulan 120 Pilot, Yüzde 70'i Kadar Vatandaşla ve Ekibe Katılanlarla Birlikte 500 Kişinin Takip Ettiği Bayramören'deki Organizasyonda Kuzey Pisti'nden Havalanan Pilotlar, Kendilerine Verilen Yaklaşık 70 Kilometrelik Hedeflere Ulaşmaya Çalışıyor.

Türkiye'nin 880 nüfusu ile en küçük ilçesi olan Çankırı Bayramören'de ilk gün yağmur nedeniyle yapılamayan Dünya Kupası ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası başladı. Nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini bulan 120 pilot, yüzde 70'i kadar vatandaşla ve ekibe katılanlarla birlikte 500 kişinin takip ettiği Bayramören'deki organizasyonda Kuzey Pisti'nden havalanan pilotlar, kendilerine verilen yaklaşık 70 kilometrelik hedeflere ulaşmaya çalışıyor.

Türk Hava Kurumu, Türkiye Havacılık Federasyonu ve Uluslar Arası Havacılık Federasyonu'nca onaylı olan, Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Sporları Kulübü (ÇANHAVK) tarafından düzenlenen Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası ön ayağı yarışmalarına Türkiye'den ve Dünyanın çeşitli ülkelerinden 120 pilot katılıyor.

Kuzey Pisti'nde yarışmanın teknik sorumlusu Semih Sayır tarafından uçuşlar hakkında verilen brifingin ardından sporcular uçmaya başlarken, Bayramören semaları bir anda renk cümbüşüne büründü.

Yarışmayı izlemeye gelen genç yaşlı Bayramörenliler de bu anı cep telefonlarına kaydettiler. Yarışmaya Vali Şemsettin Uzun, Milli Savunma ve Milli Eğitim eski bakanlarından Nevzat Ayaz, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bahri Akar, il protokolü, çevre ilçe kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin, ilk gün yaşanan olumsuzluğun ikinci gün olmamasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Pilotlar güzel bir ortamda havalandılar ve iyi bir yarış çıkaracaklarını umuyorum. Bayramören zaten hem coğrafi olarak, hem de yamaç paraşütüne çok uygun bir alan. Geçen yıl katılan yabancı sporcuların çoğunluğu yeniden geldi. Bu da bizim parkurumuzun ne kadar özel olduğunun en önemli göstergesidir. Amacımız, 2011 Dünya Kupası müsabakalarını Bayramören'e almaktır" diye konuştu.

880 nüfusu ile Türkiye'nin en küçük ilçesi olan Bayramören'de yapılan Yamaç Paraşütü Şampiyonası Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

100 YILLIK KERAMET GERÇEKLEŞTİ

Bayramören'deki Dünya Kupası Yamaç Paraşütü ve Türkiye Şampiyonası ön ayağı yarışlarının ilginç bir detayı ortaya çıkardığı belirtildi. 100 yıl önce Bayramören'de yaşayan bir kadının, 'Gün gelecek buralardan insanlar havada uçacak' sözleri, 100 yıllık kerametin gerçekleşmesi olarak değerlendirildi. Uçuşların yapıldığı kuzey parkurunun yer aldığı Aluç Köyü'nden Recep Adıgüzel, babasının sağlığında kendisine Aşık Alinin hanımı diye bir kadın olduğunu belirtirken, "Bu kadın 'gün gelecek buralardan insanlar havada uçacak" dediğini belirterek "Önceleri insanların uçakla uçarken söylediğinin bu olduğunu düşünmüştük. Ancak aradan 50 yıl daha geçtikten sonra bugün böyle bir yamaç paraşütünün burada olması, bu kadının söylediğinin gerçekleştiğini gösterdi. Bu açıdan bu yarışları daha bi önemsiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title