Haberler

Yalova'da Tarihi Top Arabası Bakıma Alındı

Yalova'nın tarihi sembollerinden bir tanesi olan Bad Godesberg Parkı'nda yer alan Kurtuluş Savaşı'ndan kalma tarihi top arabası bakıma alındı.

Yalova'nın tarihi sembollerinden bir tanesi olan Bad Godesberg Parkı'nda yer alan Kurtuluş Savaşı'ndan kalma tarihi top arabası bakıma alındı. Özellikle ahşap aksamı zarar gören top arabası, Yalova Belediyesi Fen İşleri Makine İkmal Müdürlüğü atölyesinde bakımı yapıldıktan sonra tekrar eski yerine konacak.

Eski belediye başkanlarından merhum Cengiz Koçal'ın döneminde 1988 yılında, Yalova'da bir dizi açılışlara katılmak üzere kente gelen dönemin SHP Genel Başkanı Erdal İnönü tarafından açılışı gerçekleştirilen Bad Godesberg Parkı'na konan tarihi topa Yalova'ya gelenler büyük ilgi gösteriyor. Duyarlı vatandaşların da uyarıları üzerine CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın talimatıyla tarihi top bakıma alındı. Makine İkmal Birimi atölyesinde bakım çalışmaları süren topun tekerlekleri ve paslanan aksamları yenilenip boyası yapıldıktan sonra tekrar eski yerine koyulacak. Yalovalıların fotoğraf çektirme noktalarından biri olan top yine binlerce kişinin poz verdiği sembollerden biri olmaya devam edecek.

Sosyal medyada ve bazı yazılı medya organlarında bilgi alınmadan haberler ve paylaşımlar yapıldığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "27 Şubat'ta duyarlı bir vatandaşımız fotoğraflarıyla birlikte sosyal medyadan mesaj atarak uyarıda bulunda. Arkadaşlarıma hemen talimat vererek gereğinin yapılmasını söyledim. İncelemeler sonrasında özellikle ahşap aksamında ciddi deformasyon olduğu metal aksamının da elden geçmesi gerektiğini arkadaşlarım ilettiler. İvedilikle herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi için topu bakıma aldık. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede tadilatı tamamlayarak topu tekrar eski yerine koyacağız" diye konuştu.

Daha önce iki kez bakımdan geçirilen tarihi top Yalova'da ramazan aylarında sadece sahurda patlatılıyor.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vefa Salman Erdal İnönü Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title