Haberler

Viyana'da "Hoşgörü Sempozyumu" Yapıldı )

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Hoşgörü Sempozyumu" sona erdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Hoşgörü Sempozyumu" sona erdi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da iki gündür devam eden sempozyumun bugünkü ilk oturumda "Kültürlerarası diyalogun önündeki engeller ile mücadele" ve son oturumunda "Türkiye ve AB'de Hoşgörünün Teşvikinde Medyanın Rolü" konusu ele alındı.

Sempozyumun bugünkü ilk oturumunda, "Kültürlerarası diyalogun önündeki engellerle mücadele" konusu ele alındı. Katılımcılar Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bizzat yaşadıkları veya tanık oldukları olayları anlatarak çözüm önerilerinde bulundular.

Bugün öğleden sonraki Portekiz parlamentosu milletvekili Antonio Oliveria yönetimindeki panele katılan Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ertan Özensel, Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan ile Oslo Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü temsilcisi Harry Tzimitras, hoşgörünün teşvikinde medyanın rolünü tartıştılar.

Panelistlerden Harry Tzimitras, "Hoşgörü eksikliği her zaman yabancı düşmanlığını başlatır. Azınlık programlarının yapıldığı ülkelerde bile çoğunluğun dışlayıcı söylemleri he zaman medyada yer bulmuştur" dedi.

Twitter, Facebook ve Blog gibi sosyal medyayı "Yeni medya" olarak adlandıran Zaman Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan, "Yeni medyada çıplak bir haberin anında insanların cep telefonuna ulaştığına" dikkati çekerek, "Medyanın zihniyetinin siyasetin zihniyetinin gölgesinde olduğunu" ifade etti. Sempozyumun son panelinin ardından katılımcılar BM Medeniyetler İttifakı Ulusal Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın hazırladığı "Batıya Doğru Akan Nehir" belgeselini izledi.

Hoşgörü Sempozyumunun gelecek toplantısın 14-15 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

GÖRÜŞLER:

Sempozyumun başından beri tüm oturumlara aralıksız katılan Türk heyetinin görüşleri şöyle;

TBMM Avrupa Birliği uyum Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tekelioğlu "Bu proje AB tarafından finanse ediliyor.Bütçesi 2,5 Milyon Euro. Bu bütçenin 2 Milyon 250 Bin Euro'su AB'den 2150 Bin Euro'su ise Türkiye tarafından karşılanıyor. Projenin hedefi Türkiye'nin AB işlerini kolaylaştırmak. TBMM ve AP parlamenterlerini biraya getirmek ve Türkiye'yi yeterince tanımayan veya mesafeli duran parlamenterler Türkiye'yi anlatıyoruz. Türkiye'nin AB vizyonunu genel olarak anlatmak"

Abdülkerim Gök ( AKP Şanlıurfa Milletvekili): "Bugün sempozyumda sanki birbirimizi dinlemek üzerine kurgulanmışız gibi geldi. Oysa birbirimizi anlamaya kurgulamalıyız. Ayrıca burada uluslararası kamuoyunda dile getirilen bazı konuların ana başlıkları da tartışıldı. Program kapsamında; Viyana'da yaşayan Türkler ve öğrencilerimiz ile ilgili girişimlerimiz, temas ve ziyaretlerimiz oldu."

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı ( AKP Eskişehir Milletvekili): Bu sempozyumda biz TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu olarak doğrudan işin içerisinde olan bir komisyonuz. Çünkü karşılıklı hoşgörünün geliştirilmesinde en öncelikli, en kritik alanlar eğitim, gençlik, kültür ve spordur. Dolayısıyla bizim bu çalışmalara katılmak durumundaydık. Onun için geldik. Sempozyumda Avrupalı dostlarımızın söylemleri çok pozitif. İyi söylemler ama bunu pratikte uygulamadıklarını biliyorum. Ben her zaman bir sporcumuz veya sanatçımızın vize alması için aracı olmak zorunda kalıyorum. Lafla peynir gemisi yürümez. Burada sözlenenleri pratikte uygulamak gerekir"

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım M. Ramazanoğlu: " Bu tür faaliyetler insanların mümkün olan her ortamda, bireysel zeminde, kurumsal zeminde, toplumsal zeminde insanların birbirlerini tanımalarını daha yakından sağlamak, birbirlerini keşfetmeyi ve kültürel yakınlaşmalarını sağlamak ve bu süratle bir anlayış ortamı oluşturmak. Farklılıklarımızı karşılıklı hoşgörüyle toleransla kabullenebilmek durumundayız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Etyen Mahçupyan Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title