Haberler

Vali ve Emniyet Müdürüne Tehdit Gibi Sözler

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, 17 Şubat Tarihinde Kendilerine Yapılan Saldırıyla İlgili Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, 17 Şubat tarihinde kendilerine yapılan saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Kürt kimliğini kazandırmak ve halka hizmet etmek için hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, "Bölgemizde çıkan petrol ve enerji ile Türkiye'yi besliyoruz. Ancak bizi bir makarna ile kandırmaya çalışıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan şöyle konuştu: "Valimiz huzur ortamından söz ediyor. Eğer hesap sorulacaksa biz beraber çalışmaya varız. Bizler gerginlik ortamı istemiyoruz. Ancak bunu yapanlar bellidir. Asker ve polisle sorunumuz yoktur. Bu saldırı halkımıza yapıldı. Bunların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bunlar olmadıkça beraber çalışmamız mümkün değildir" Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız ise işin hukuki yönünün araştırılmasını isteyerek, "Bizler bu işin hukuki yönünün araştırılmasını istiyoruz. Bu olayın nasıl olduğunu en iyi bilen Vali ve Emniyet Müdürü'dür" dedi.

DTP Batman Milletvekili Yıldız, saldırının siyasi iradelerine yapıldığını söyleyerek, olayın geçiştirilecek bir yanı olmadığını söyledi. Milletvekili Bengi Yıldız, "Sorumlular ortaya çıkmadıkça vali ve emniyet müdürü rahat bir şekilde görev yapmayacak ve Batman'da huzur olmayacak. Avukat olduğum dönemde arabam aranmıyordu ve kimliğim sorulmuyordu. Milletvekili olduktan sonra arabam aranıyor ve kimliğim soruluyor. Böyle olduğu müddetçe Batman'a huzur gelmeyecektir" dedi.

(MŞY-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title