Haberler

Vali Gökmen Çiçek, Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Sergisi'ni İnceledi

Güncelleme:

Vali Gökmen Çiçek, Talas Belediyesi tarafından açılması planlanan Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Sergisi'nde incelemelerde bulundu. Sergide yer alan eserler hakkında bilgi alan Vali Çiçek, sergiye hayranlığını ifade etti.

Vali Gökmen Çiçek, Talas Belediyesi tarafından 9 Ocak 2024'te açılması planlanan Çanakkale'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Sergisi'ni inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Çiçek, Kiçiköy Mahallesi Ali Saip Paşa Caddesi'ndeki belediyeye ait konakta hazırlık çalışmaları son aşamaya gelen sergide incelemelerde bulundu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez'in yanı sıra vali yardımcıları Abdullah Kalkan ve Ömer Tekeş'in de eşlik ettiği incelemede Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci, Vali Çiçek'e sergideki eserler hakkında bilgiler verdi.

İçerisinde bir döneme ışık tutan tarihi kitaplardan, Osmanlı ve düşman askerlerinin kullandıkları alet, silah ve lojistik eşyalara kadar binlerce objenin yer aldığı sergiye hayranlığını ifade eden Vali Çiçek, eserlerin temini için Ahmet Nedim Kilci'ye, eserlerin muhafaza edileceği tarihi konak için Başkan Yalçın'a teşekkür etti.

KAYMEK'ten ailelere eğitim programı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ'nin (KAYMEK) Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi "Ebeveynlik Meşalesi: Çocuklarınıza Işık Tutun" eğitim programı düzenliyor.

KAYMEK uzmanlarınca verilecek eğitimlerde ebeveyn çocuk ilişkisi birçok yönden ele alınarak, aile yapılarının daha mutlu bir yapıya kavuşmasına katkı sunulması amaçlanıyor.

Eğitim programı 29 Aralık'ta saat 19.00'da Anne Baba Okulu adı altında başlıyor.

Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nde ücretsiz olarak düzenlenecek eğitimlerde kontenjan sınırı bulunurken, eğitimlere ilgi duyan vatandaşlar 0 541 772 19 54 numaralı telefon üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

Kocasinan'da deprem toplantısı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, olası bir depreme karşı yürütülen çalışmalar kapsamında meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi.

Belediyenin encümen salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çolakbayrakdar, gerek ilçede gerekse kentte deprem ile ilgili neler yapılabilir konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Belediye olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıkları ve yapacaklarını aktaran Çolakbayrakdar, "Yaşadığımız şehri 'ortak akıl' ile dizayn etmek istediğimizde öneriler neler olur ? Bu bakış açılarını sentezleyip, neticede insan odaklı yaklaşımla herkesi ilgilendirebilecek, daha güzel bir şehri ve daha dirençli bir şehri inşa edebilmektir." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, İnşaat Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Halil Ceylan, Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Başkanı Tamer Cinel, Jeofizik Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Özgür Yalçındağ, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Müge Akın, Kocasinan Belediyesi İmar Komisyonu meclis üyeleri, ilgili birim müdürleri ve başkan yardımcıları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Talas Belediyesi Gökmen Çiçek Çanakkale Talas Valilik Belediye Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title