Haberler

Vali Erdal Ata Hayırseverlerin Elini Öptü

Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitime katkı için bağış yapan hayırseverlere bayram ziyaretinde bulunarak ellerini öptü.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitime katkı için bağış yapan hayırseverlere bayram ziyaretinde bulunarak ellerini öptü.

Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile birlikte derslik yaptırılması için bağış yapan emekli öğretmen 60 yaşındaki Olcay Külah ile 77 yaşındaki Emire Tezel'i evlerinde ziyaret etti. Hayırseverlerin elini öpüp bayramlarını kutlayan Vali Ata, eğitime sundukları katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Vali Erdal Ata, hayırseverlere teşekkür ederek, yaptıkları yatırımların önemine dikkat çekerek, şunları söyledi

Bir eğitimci olarak, dişinizden tırnağınızdan artırdığınız tüm birikimlerinizi öncelikle bir ilköğretim okulu arkasından da şuan içinde bulunduğumuz okulu da anaokulu yapmak üzere milli eğitime bağışladığınızdan dolayı sizlere il valisi olarak devletim adına teşekkür ediyorum. Sizin bu güzel davranışınız maddi durumu iyi olan herkese örnek olmasını tavsiye ediyorum. Değerli hocamız Olcay hanımefendi emekli bir öğretmendir kendisi. Bize çok güzel bir okulun yapımına katkıda bulundu, maddi yönden. Kendisine teşekkür ediyoruz, sağ olsun. Kendisi eğitime çok önem veren birisi bugüne kadar da zannediyorum meslek hayatı boyunca yüzlerce binlerce öğrenci yetiştirdi. Biz de ona teşekkür etmek adına bayramda ziyaret etmek istedik.

Beylerbeyi Mahallesi'nde yaptırılan 33 derslikli okula 800 bin lira ile oturduğu evi ölümünden sonra kullanılmak üzere eğitime bağışlayan Emekli öğretmen Olcay Külah ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Bayram tebriği için telefonla beni arayan eşime dostuma arkadaşlarıma bu mutluluğumu herkesle telefonda paylaştım; bugün sayın valimiz ile milli eğitim müdürümüz bayram ziyaretime gelecekler diye. Sağ olsunlar beni onurlandırdılar. Dilerim Allah'tan kendilerini de onurlandırsın. O güzel rabbim ve onlara da sizlere de iyi bayramlar diliyorum. Ayaklarınıza sağlık. Nasıl bu ilköğretim okuluna adımı verdim. Bu okula adımı verdikten sonra yaşama sevinci bende uyandı ve yaşamak için hayata bağlandım. Okul benim aile yuvam oldu. Sağ olsun okul müdürüm, öğretmen arkadaşlarım okulumun bir çok velileri hepsi hatırımı sayıyor. Hepsi beni baş üstünde tutuyorlar diye konuştu.

Ölümünden sonra okul yaptırılması şartıyla yaklaşık 3 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini eğitime bağışlayan Emire Tezel'de, Bundan çok mutluluk duyuyorum. Herkesin elinden geldiği kadar bunu önersin yapsınlar. benim omzumdan bük bir yük kalktı bunu yaptım yapalı da. Daha da nem varsa bağışlamayı düşünüyorum. Buna da çok mutlu olurum, çünkü ben çocuğumu okutmadım onun için, benim için çok mutluluk oldu dedi.

Vali Erdal Ata, Milli Eğitim Müdürü Serin, çikolata ve çiçek hediye ettiği hayırseverlerle bir süre sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Serin Gaziantep Erdal Ata Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title