Haberler

Vali Çiftçi,Son 3 Ayda Yapılan Çalışmalarla İlgili Brifing Aldı

Güncelleme:

Ordu'da yürütülen proje, yatırım, hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi almaya devam eden Vali Kenan Çiftçi, son 3 ayda yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Salonunda yapılan toplantıda Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK, Vali Yardımcısı Engin AVCI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri hazır bulundu.

"Erken Saatlerde Yapılan Toplantılar Daha Faydalı"

Vali Kenan ÇİFTÇİ, toplantıların neden sabah erken saatlerde yapıldığı ile ilgili açıklama yaparak başladığı konuşmasında, sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantıların çok daha faydalı olduğunun görüldüğünü belirterek,"Erken başlama daire müdürü arkadaşlarımızın temposunu, hızını ve kendi özgüvenlerini de artırmasını sağlar"dedi.

" Ordu'yu Bir Aile Gibi Yöneteceğiz"

"Sizler kendi ihtiyaçlarınıza, kendi tesbitlerinize göre bir sunu yapacak, konuya bakış açılarınızı ve farklı yaklaşımlarınızı anlatacaksınız. Diğer arkadaşlarda buradan esinlenerek yeni fikir ve projeler üretecek, kıyaslama imkanı bulacak, çözüm üretme ve farklı metotları görecek, birbirinize destek olacaksınız "diyen Vali ÇİFTÇİ," Ordu'yu bir aile gibi yöneteceğiz.Aile nasıl bir dayanışma,muhabbet içerisindeyse bizlerde biraraya gelerek yönetmeye çalışacağız"şeklinde konuştu.

"İsrafı Önleyecek Tedbirler Alınmalı"

Toplantıda,bazı tesbitleri olduğunu ve bunlara önem verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kenan ÇİFTÇİ,İsraf konusunun çok önemli olduğunu ve İsrafı önleyecek tedirler alınması gerektiğini söyledi ve " tasarruf üzerinde durularak ,güzel örnek uygulamaları alıp il geneline yaymak bizim arzumuz. İlimizi her alanda örnek bir il haline getirmek istiyoruz"diye konuştu.

"Atandığınız Görevler Para Karşılığında Yapılacak Görevler Değildir"

Vali Kenan ÇİFTÇİ,"Bende dahil, Atandığınız görevler para karşılığında yapılacak görevler değildir.Bunlar hizmet için ,vatandaş için ve hizmeti yaptığınız için vatandaşın yüzünde görülen gülücüğü gördüğümüz zaman alınan zevk için yapılan işlerdir.3 ay içinde ne yaptık,neleri yapamadık,sebepleri nelerdir, ve önümüzdeki 3 ay içinde neler yapacağız bunları 3'er aylık periyotlar halinde takip etmemiz lazım. Vazife başındayken elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bazı kurum ve kuruluşların Büyükşehir ile birlikte pozisyonları değişiyor.Bu değişen pozisyona göre kendimizi nasıl ayarlamamız gerekiyor"dedi.

"Yönetim Anlayışında Proaktif Yönetim Sistemi Geliştirilmeli"

Yönetim anlayışında Proaktif tarz ve yönetim sistemini geliştirmek gerektiğinin altını çizen Vali ÇİFTÇİ," Devlet sistem olarak Reaktif yönetim tarzını beğenmiştir.Yani olay olur,sonra müdahele edilir"diyerek, günümüzde dünyada proaktif yönetim sistemine geçildiğini, Ordu'da da, Ordu ile ilgili bölge müdürlerinin de proaktif yönetim tarzına yönelik çalışma yapması gerektiğini ifade etti.Yönetim tarzı ve sistemlerin değiştiğine vurgu yapan Vali ÇİFTÇİ, Değişime ayak uydurmayan kurumların tarihteki yerini aldığını ve Proaktif sistemle erken iş ve işlemleri planlamak gerektiğinin altını çizdi.

"İşleri Sıkı ve İstekli Takip Edin,İstişare Heyetleri Kurun"

Yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden İşleri kendi işleri gibi sıkı ve istekli takip etmelerini isteyen Vali Kenan ÇİFTÇİ,"Bunu yaparken de her birimden danışılabilecek,yapılabilecek istişare heyetleri kurmanızı istiyorum.Bu konuda üniversitedeki hocalarımızdan da destek alın,onların fikirlerinden yararlanmanızında uygun olacağını düşünüyorum"dedi.

"Vatandaşlara Güleryüzlü Davranın,Çözüm Üretin"

Vali ÇİFTÇİ,"Sinirli ve mutsuz olduğunuzda bile vatandaşlara güleryüzlü davranmaya, derdine çare olmaya çalışın, çözüm üretin. Emrinizde çalışan memurlara da güleryüzlü ve iyi davranmaya gayret gösterin" diyerek, Her ilin kendine ait kutsalları olduğunu, bunlara da saygı ve sevgi gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Vali Kenan ÇİFTÇİ, "olumsuz değil olumlu konuşmaya gayret gösterin. Üniversite bizim olmazsa olmasımız. O nedenle üniversite ile birlikte çalışalım. Üniversite bize yol ve yönetim gösterecektir. Eleştiriler olumlu, tenkit edici ve yıpratıcı olmamalı"şeklinde konuştu.

"Vatandaşın İşini Hızlı Bir Şekilde Yerine Getirelim"

Yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından son 3 ayda yapılan çalışmalarla ilgili sunulan brifingin ardından bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ,"arkadaşlar bizim işimiz vatandaşın işini hızlı bir şekilde yerine getirmektir. Onun faydasına olan bir şeyi yapmak. Empati kurarak o insanların yerine kendinizi koyacaksınız. Biz kendimize nasıl muamele yapılmasını arzu ediyorsak, Bize nasıl davranılmasını arzu ediyorsak, bizim kuruluşlarımızda da, Ordu'da da bunu yapmamız gerekiyor. Biz, böyle bir makamdayız. Bizim bu insanlara elimizden geldiğince her türlü çaba ve gayretle iyilik yapmamız, çözüm üretmemiz gerekiyor. Bir şekilde üretmek, para mı eksik? İşte bakın arkadaşlar özel idare'de eksik bir para olabilir, yani bütçeniz yetmeyebilir. Ama bunun yol ve yöntemleri var. Gidersin biraz daha istersin, ihtiyacın varsa yapabileceğin kadar gelir. Adama mı ihtiyacın var ? Gidersin öbür tarafta fazladır alırsın onu yaparsın. Arkadaşlar vatandaşımızın ihtiyaçlarını geciktirmeden hızlı bir şekilde ama çözüm odaklı yapalım" diye konuştu.

"İşimizle Dertlenelim,Bir Yol Haritası Belirleyelim"

"işimizle dertlenmemiz, ne yapabiliriz diye çalışmamız gerekiyor. Çalıştığımız zaman inanın herşey çok daha kolay, çok daha rahat ve çok daha mutlu hale geliyor" diyerek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Sizlerden arzum arkadaşlar; Kendi alanınıza giren, kendi dairenize giren sadece Ordu sınırlarıyla ilgili konuşuyorum. Yani Bölge müdürlerimizde olduğu için içimizde, burada ne yapabiliriz? İlerde neler olibilir? Bunlar üzerinede biraz fikir yürütmemiz gerekiyor. Sahil yolu tıkandıysa ikinci alternatif ne olabilir? Üçüncüsü ne olabilir? Dördüncüsü ne olabilir? bunu düşünmemiz lazım. Paramızla neler yapabiliriz bunu düşünmemiz lazım. Ben bütün arkadaşlarımızla, 2023 vizyonunu biz il bazlı makro ölçekli hazırlıyoruz, ama sizlerden de mikro ölçekli yani mikrodan kasıt da sadece kendi dairenizi ilgilendiren bir on yıllık , yirmi yıllık persfektifle Orduya bakmanızı ve bununla ilgilide çalışma yapmanızı istiyorum. Bir yol haritası çıkarmanızı arzu ediyorum. Tarımın üzerinde durdum, belli bir aşamaya getirdik. O devam ediyor, ama diğer kurum ve kuruluşlardan da bu mikro planları yani daire bazlı planları arzu ediyorum. Ne yapmamız lazım? Hangi yıl neler yapacağız? Hangi hedeflere ulaşacağız. Hangi amaçlarla yürüyeceğiz. Bu konuda etkin olan siyasi, sivil toplum kuruluşları ve sosyal bütün birimlere de bu düşüncelerimizi zaman içerisinde paylaşıp göndermemiz gerekiyor. Yaptığımız işi ortaya koyduğumuzda işin aslı, biraz daha kendimizi disipline ettiğimizde 8 saat mesaimizi inanın ki 4 saat biz çok rahatlıkla boşa çıkarabiliriz. 4 saati sıkıştırız, 4 saat boşa çıkar. O, 4 saatte de ileriye yönelik neler yapabileceğimizi planlayabiliriz."

"Hepinize Başarılar Diliyor,Sosyal Projelerde Yer Almanızı İsiyorum"

3 aylık süreç içerisinde yapılan tüm çalışmalar için teşekkür eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, bundan sonraki üç aylık zaman zarfında da geçmiş 3 aya göre daha aktif, daha etkin, daha fazla iş, işlem ve hizmeti Ordu insanıyla buluşturmanızı hepinizden arzu ediyorum. Sizlere yapacağınız çalışmalarda şimdiden başarılar diliyorum. Aralık ayının 15'den sonra 2013 yılının tamamını değerlendireceğiz.Ne yaptık? Ne yapamadık? Niye yapamadık? ve 2014'de de ne yapacağız? Bunu tamamen sizlerden bekliyorum. Aynı zamanda sizlerin sosyal projelerde de yer almanızı istiyorum. Her birim bir sosyal proje yapabilir, bir okulla, bir sivil toplum kuruluşu ile anlaşabilirsiniz. Orduyu tanımıyorum daha tam tanıyamadım.Orduyu tanıdıktan sonra, çok daha etkin ve farklı alanlarda size söyleyeceklerim olacaktır. Arkadaşlar sabahın seherinde Ordu için geldiniz. Orduya bişeyler yapmak için geldiniz. Bunları paylaşmak adına geldiniz. Ben Orduda yaşayan 780 bin kişi, Ordu dışında yaşayan yaklaşık 1 milyona yaklaşan nüfus adına hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Çiftçi Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title