Haberler

Ütüden Otomobil, Dikiş Makinesinden Traktör

Kahramanmaraş'ta yaşayan Mustafa Tanır, insanların çöpe attığı veya hurdaya ayırdığı eşyalardan adeta sanat eseri çıkartıyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Mustafa Tanır, insanların çöpe attığı veya hurdaya ayırdığı eşyalardan adeta sanat eseri çıkartıyor. Tanır, ütüden oyuncak araba, dikiş makinesinin mekanik bölümünden oyuncak traktör, diğer parçalarından koltuk yapıyor. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Demirciler Çarşısı'ndaki küçük atölyesinde ahşaba hayat veren Tanır, Sultan Ahmet Cami başta olmak üzere dünyanın yedi harikası arasında yer alan Eyfel Kulesi, Özgürlük Anıtı'nın ahşaptan minyatürünü yapıyor. Özellikle kullanılmayan ev eşyalarından çocuklar için oyuncak, evler için yeniden eşya yapan Tanır, "Ben bir kamu kuruluşundan emekli oldum. Bu işlere hobi olarak başladım, şimdi de atıl durumdaki materyalleri alarak tasarlıyorum. Örneğin dikiş makinesi ayağı. Bunu alıp koltuk haline getirdim. Vatandaşlarımız istediği ne ise aynısını yapıp teslim ediyorum. Eski karyola başlığı bunlar değerlendirilip güzel bir oturma grubu veya sedir olabilir. Evdeki her eşyayı atmasınlar. Geri dönüşümü sağlayabilsinler. Çocukların plastikten yapılan Çin mallarını kullanmaktansa ahşap ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyorum. Bir bez parçasını dahi değerlendirmeye çalışıyorum. Kıl testereyle çocukların oyuncaklarını elimde hazırlıyorum. Dikiş makinesinin dikiş diken kafa kısmından traktör yapıyorum. Ütüden otomobil yapıyorum. Bu ürünler evde bir süs eşyası olarak kullanılabilir" dedi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Tanır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title