Haberler

Urlalı Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Urlalı kadınlar, “25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi.

Urlalı kadınlar, "25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Kadınları yalnız bırakmayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz" dedi.

Hep bir ağızdan "Şiddete Hayır" diyen kadınlar Urla Atatürk Kültür Merkezi önünde buluşup, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler. "Şiddetin Cinsiyeti Yoktur", "Şiddete Karşı Kadın Erkek El Ele" sloganlarıyla Urla Sanat Sokağı'ndan ilerleyen kadınlara esnaflar, kadınlar ve erkekler alkışlarla destek oldular.

"Bu sadece kadın değil toplum meselesidir"

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; "Buraya gelen kadın dostu erkek arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu iş sadece kadın meselesi değil. Bu iş toplum meselesidir. Bu iş bir aile bilince meselesidir" dedi. Uyar konuşmasına şöyle devam etti:

"Aileyi en baştan itibaren eğitmediğiniz zaman toplumsal cinsiyet eşitliğini aile içerisinde bireye vermediğiniz anlamda hiç birşey olmaz. Siz, oğlum otur ablan sana su getirsin dediğinizden itibaren, aile içerisinde ayrımcılıklar zaten başlamış olur. Çoğu zaman aile arasında da şiddetler var. Baktığımız zaman kadın kadına da şiddet uyguluyor. Bugün çok önemli bir gün. Farkındalık yaratıyoruz. Başkanlığa geldiğimde ilk olarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Burada çocuklarımızı, kadınlarımızı eğitiyoruz. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Urla'da çok güzel şeyler oluyor. ve bunu tüm Sivil Toplum Kuruluşları beraber yapıyor. Neyle yapıyorlar bunu? 'Sevgi' ile yapıyorlar. Sevginin olmadığı bir yerde, bırakınız kadına şiddeti, doğaya, hayvana, insanlığa yayılır bu şiddet. Her şey bir insanı sevmekler başlar. İnşallah şiddeti en aza indirdiğimiz günlerde buluşmak ümidiyle herkese teşekkür ederim."

Urla Kent Konseyi Başkan Prof. Dr. Canan Balkır ise "Bu sabah televizyonu açınca yine şiddet olayıyla karşılaştım. Sadece biz kadınlar şiddet altında değiliz. Erkekler, çocuklar, hayvanlar ve doğa da şiddet altında. Dünyada 195 tane anayasa varmış. ve bu anayasaların hepsinde kadını şiddete karşı koruma var. Ama maalesef hiçbiri de başarılı olamıyormuş. Demek ki bu olay farklı bir şey. Peki nedir o farklılık. Sevgi eksikliğidir. Belediyemizle birlikte Urla'da bir sevgi çemberi oluşturalım dedik. Hiç olmaza Urlamız'da böyle kötü olaylar olmasın dedik. İyi ki böyle bir Belediye Başkanımız var. Her zaman her yerde yanımızda. İyi ki kadınlarımız bugün burada" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sırasında kürsüye gelen 82 yaşındaki Nurdan Bağcı, "Niye kadınlara şiddet uyguluyorlar. Neden kadınları öldürüyorlar. Kadınların suçu yok. Büyüğü de, küçüğü de doğru yolu seçerler. İyiye gitmeye çalışıyorlar. Kadınları dövünce ellerine ne geçiyor ben anlayamıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tüm kadınlar ve onlara destek veren erkekler el ele tutuşup sevgi çemberi oluşturdu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sibel Uyar Urla AKM Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title