Haberler

Uaü'de AB Süreci Değerlendirildi

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Avrupa Birliği (AB) sürecini konu alan bir söyleşi düzenledi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Avrupa Birliği (AB) sürecini konu alan bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye katılan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eski Eşbaşkanı Joost Lagendijk sürecin son durumunu değerlendirdi. Yeni Demokratikleşme Paketi hakkında da konuşan Lagendijk, paketin Brüksel'de olumlu karşılandığına dikkat çekti.

Türkiye-AB ilişkilerini değerlendiren Joost Lagendijk, reformlar ve müzakereler hakkında da bilgiler verdi.AB'nin Türkiye için 35 başlıktan sadece 18'ini müzakereye açtığına değinen Lagendijk, 3-4 başlığın daha açılmış olması durumunda ilişkilerin daha iyi olacağını söyledi. Kıbrıs gibi bazı konularda sorun yaşandığına değinen Lagendijk, AB'nin Türkiye'nin üyeliğiyle daha büyük siyasi ve coğrafi öneme sahip olacağını vurguladı.

Avrupa'da devam eden kriz hakkında da konuşan Lagendijk, "AB'de devam eden ekonomik krize bakınca AB'de Türkiye'nin büyük bir rol oynayacağını düşünmek yanlış olmazdı" dedi. Demokratikleşme Paketi hakkında da konuşan Lagendijk, paketin Brüksel'de olumlu karşılandığını ifade ederek, "Pakette Kürt sorunu ve başörtüsü konusunda büyük adımlar atıldı. Eğitim alanında da olumlu gelişmelerin olduğunu gördük" diye konuştu.

AB ile Türkiye arasındaki vize sorununa da değinen Lagendijk, Türkiye'ye çifte standart uygulandığını belirterek şunları kaydetti:

"En çok dile getirilen huzursuzluk Türkiye arasında vize konusu. AB'de bir ülkeyi ziyaret etmek istediğinizde, yeni bir ülkeye gitmek istediğimiz bu küçük düşürücü adımlardan geçmeniz gerekiyor. Müzakere sürecinde olan bir ülke için nasıl böyle bir şey yapılıyor bunu insanlar soruyor. Diğer ülkelere uygulanmazken Türkiye'ye uygulanması çifte standarttır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title