Haberler

TUS Mağduru, Gül'den Destek Bekliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde asistan olarak görev yapan Dr.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde asistan olarak görev yapan Dr. Elif Yaman, 2010 yılında yapılan ve yanlış olduğu için 5 sorusu iptal edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın (TUS) ardından mağdur olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

ÖSYM tarafından 2010 yılında yapılan TUS'a ilişkin yargı kararıyla 5 soru iptal edildi. Doktorlar da 2 yıl önce aldıkları puanlara göre tercihlerini yaptı. Fakat aradan geçen 2 yılın ardından 5 soru iptal edilince sınava giren 10 bin doktorun puanları da değişti. Van YYÜ'de Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde asistan olan Dr. Elif Yaman, puanları yükseldiği halde 2 yıl önce aldığı puana göre yaptığı tercih sıralamasının geçerli olduğunu söyledi.

TUS mağduru olduğunu söyleyen Dr. Yaman, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım bekliyor. Önce Gül'ün özel kalemini arayan Yaman, daha sonra da mağduriyetlerinin giderilmesi için faks çekti. ÖSYM'nin yaptığı yanlışlık yüzünden istediği şehre ve üniversiteye gidemediğini belirten Dr. Yaman, "Eğer benim gerçek puanım hesaplanmış olsaydı şu an istediğim başka bir yerde olacaktım. Kaderim başka yerde şekillenecekti" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslenen Dr. Yaman, "Cumhurbaşkanı Gül, biz doktorlar olarak adaletinize güveniyoruz. Sınava giren 10 bin doktorun sesi olarak buradan size sesleniyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Yeni tercih kılavuzunun yayınlanmasını istiyoruz. Sınav puanları yeniden hesaplandı. Bu doktorlara yeni tercih hakkı kazandırdı. Bir puanın bile ne kadar önemli olduğunu ve sıralamayı ne kadar çok etkilediğini tahmin edebiliyorsunuz. Sayın Gül, duyarlı bir insan olduğunuza inanarak sizden yardım istiyoruz. 22 ay sonrada olsa haklılığımızı ispatladık, şimdi puanlarımız yükseltildi ama, 'Tercihleriniz 2 önceye göre yapılacak' deniliyor. Benim şimdiki puanım olmuş olsaydı ben Van'ı yazmamış olacaktım" diye konuştu.

Depremin yaşandığı sürede çok acılar çektiğini ve depremin üzerinde büyük izler bıraktığını belirten Dr. Yaman, "Eksi 10 derecelerde elektrik sobası olmayan çadırlarda kaldık. İnsanlara faydalı olabilmek için çok zorluklar çektim. Deprem üzerimde büyük iz bıraktı. Psikiyatri heyet raporum olmasına rağmen burada görev yaptım. Hastanemiz yıkıldı. Yıkılan hastanemizde tekrar insanlara yardımcı olabilmek için yaralarını sarmaya çalıştım. 'Kaderimiz böyleymiş' dedik, katlandık fakat şimdi umut ışığı doğdu" diye konuştu.

Asistan olarak 2 yıldır Van'da görev yaptığını belirten Dr. Yaman, düzeltilmiş yüksek puanıyla tercih yapma hakkı tanınması halinde asistanlığının geri kalan bölümünü başka yerde devam ettirmek istediğini söyledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Abdullah Gül Elif Yaman Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title