Haberler

Türkiye'nin Çabalarını AB Görmüyor

AB Karma Parlamento ve Uyum Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk, 6 Yıl Önce Başbakan Yardımcısı İken Görüştüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Dün Meclis'teki Odasında Ziyaret Etti.

AB Karma Parlamento ve Uyum Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk, 6 yıl önce Başbakan Yardımcısı iken görüştüğü MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi dün Meclis’teki odasında ziyaret etti.

Lagendijk, Bahçeli’ye AKP’nin kapatılmaması konusunda aldığı tutumu takdirle izlediklerini belirterek, "Bu tavrınız, DTP’ye açılan kapatma davası sürecinde de geçerli olacak mı" diye sordu. Bahçeli, AB’nin Türkiye’nin iyi niyetli çabalarını ve katettiği aşamaları görmezden geldiğini, dışlayıcı davrandığını söyleyerek, şöyle konuştu: "AB ilkeleri çerçevesinde bu konudaki tutumumuzu açıkladık. Terörü ve şiddeti destekleyen partiler dışında kapatma kararı verilmemesini, bunun yerine bireysel cezalandırmanın esas alınmasını önerdik. Zaten AB’nin Venedik Kriterleri de bizim bu görüşümüzle çelişmediği gibi tam olarak örtüşüyor." Lagendijk, TCK’nın 301. maddesinin kaldırılması ve Ermenistan ile ilişkileri geliştirmek için atılan adımları takdir ettiklerini, ancak bunlara MHP’nin karşı çıktığını vurguladı. Bahçeli ise "Ermenistan’la sorun maç seyretmekle çözülemez. Ermenistan önce işgal ettiği Karabağ’dan çekilmeli" dedi.

Başbakan’ın kriz korkusu

Bahçeli, MHP Grubu’nda da şu görüşleri dile getirdi:

İkinci parti olması halinde siyaseti bırakacağına yönelik açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerinin arkasında, üstesinden gelemeyeceğini düşündüğü ekonomik krizin, toplumda neden olacağı öfke ve tepki korkusu yatıyor.

İmralı mahkûmu serbest kalana kadar ’sağlık kampanyası-sokak saldırıları ve hükümet tavizi’ döngüsü tırmanarak tekrarlanacak. AKP bu kararı ile PKK yandaşlarının taşlarına ve AB taleplerine teslim oldu.

Cumhurbaşkanı’nın da hükümet gibi düşündüğü ve tartışmalardan etkilendiği anlaşılıyor. Biz, Gül’den fikirlerini kamuoyuna açıklamasını istiyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title