Haberler

Tüfenkci: Yeni Bir Kooperatif Yasası Üzerinde Çalışıyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de kooperatifçiliğin hak hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, "Yeni bir kooperatif yasası üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'de kooperatifçiliğin hak hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, "Yeni bir kooperatif yasası üzerinde çalışıyoruz" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı Sertifika Töreni"ne katılarak programı tamamlayanlara sertifikalarını verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen törene Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

Törenden önce bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, kooperatiflerin dünya genelinde ekonomik kalkınmanın en önemli araçlarından birisi olduğunu ifade ederek, "Ama maalesef Türkiye'de kooperatifçilik hak ettiği yerde değil. Özellikle yoksulluktan ve işsizlikten en çok etkilenen dezavantajlı kesimler kooperatifçilik eliyle bu sıkıntılarını rahatlıkla aşabilirler, yeter ki bunları harekete geçirebilecek mekanizmaları iyi oluşturabilelim. İşte biz de bakanlık olarak bu noktada kooperatifçilik yasasını yeniden ele alarak daha işlev bir hale getirmek ve denetimleri daha etkin hale getirmek için yeni bir kooperatif yasası üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bunu kamuoyuyla da paylaşacağız ve önümüzdeki aylarda bunu hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kooperatifleri tekrardan ekonominin unsurları haline getirmek istediklerini aktaran Tüfenkci, "Bazı gelişmiş ülkelerde çok farklı büyüklüklerde kooperatifler var ama Türkiye'de çeşitli sebeplerden dolayı çok başarılı kooperatifleri bulmakta zorlanıyoruz. Başarılı kooperatiflerimiz var ama bu yeterli değil. Kooperatifçilik bir toplumun temelde birbirine duyduğu güvenle birlikte, iş yapabilme kültür ve ortaklığını oluşturmaktadır, esasında bu bizim kültürümüze ve medeniyetimize de uygun. Ama bizim bu kooperatifçiliği ve bu ruhu geliştirmemiz lazım insanların ve kooperatif ortaklarının para kazanacağı şekle getirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

(Barış Türel /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Orhan Erdem Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

title