Haberler

Trump'ın Baş Stratejisti Steve Bannon Görevinden Alındı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başstratejisti Steve Bannon, Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki görevinden alındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti Stephen (Steve) Bannon, Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nden çıkarıldı. Stephen Bannon Cumhuriyetçi Parti içinde bile "ırkçı ve aşırı sağcı" olarak nitelendirilmiş bir isimdi.

BASINA KARŞI SERTLİK YANLISIYDI

Özellikle basına karşı tavrı dikkat çeken Bannon, Trump'ı eleştiren medyaya "bir süre çenesini kapalı tutması" mesajını vermişti.

Bannon'ın Güvenlik Konseyi'nden çıkarılacağına yönelik ilk haberler Pazar günü Washington Post gazetesinde yer aldı.

Gazetenin haberinde Trump'ın, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni tamamen değişitirip yeni ekibin başına damadı Jared Kushner'i getireceği iddia edilmişti.

ATANMASI BİLE OLAY

Nefret söylemi yapmakla eleştirilen Breitbart yayın kuruluşunun yönetim kurulu başkanı olan Bannon, geçmişte parti söyleminin dışında açıklamaları ve tutumu ile dikkat çekmişti.

ABD ordusunda subaylık yapan, ülkenin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs'ta da çalışmış olan 62 yaşındaki Bannon'ın danışman olarak atanması Demokrat Parti yetkilileri tarafından 'alarm verici' olarak nitelendirilmişti.

BİR ÖNCEKİ DANIŞMAN İSTİFA ETMİŞTİ

Bannon'dan önce Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından gelen baskılar üzerine Şubat ayında istifa etmişti.

TRUMP'IN SEÇİLMESİNDE KATKISI BÜYÜK

Bannon, Ağustos 2016'ta Trump'ın seçim kampanyasının CEO'su olmuştu. Georgetown Üniversitesi'nden Ulusal Güvenlik Araştırmaları konusunda yüksek lisans yapan Steve Bannon, bir dönem Hollywood'da yapımcı olarak çalıştı. 2005'te muhafazakar gazeteci Andrew Breitbart ile tanışan Bannon'un kurduğu ortaklık, Breitbart haber sitesini Amerikan sağ kesiminin önde gelen sesi haline getirdi. Breitbart, çeşitli çevrelerce ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı olmakla eleştiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Donald Trump Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title