Haberler

TOKİ Kayaşehir'de 605 Daireyi Kurayla Satacak - İstanbul

- TOKİ Başkanı Turan'ın açıklamaları Örnek daireden detaylar Binaların dış detayları Havadan detaylar TOKİ Kayaşehir'de 605 daireyi kurayla satacak TOKİ Başkanı Turan: "Kayaşehir'de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız.

- TOKİ Başkanı Turan'ın açıklamaları

Örnek daireden detaylar

Binaların dış detayları

Havadan detaylar TOKİ Kayaşehir'de 605 daireyi kurayla satacak

TOKİ Başkanı Turan:

"Kayaşehir'de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan'da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz"

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, daha önce TOKİ'den hiç konut sahibi olmamak şartımız var. Konut sahibi olmama şartı var. Konutlar için kura çekildiğinde de 2 yıl bu konutları satamazlar"

İSTANBUL (AA) – Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kayaşehir'de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan'da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Turan, TOKİ tarafından Kayaşehir'de inşası süren projeyi yerinde inceleyerek, örnek dairede bir basın açıklaması yaptı.

Kayaşehir bölgesinde yeni bir sosyal konut satışına çıktıklarını anlatan Turan, "Kayaşehir'de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan'da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz." bilgisini verdi.

Sosyal satışı yapılan konutların orta gelir grubuna hitap ettiğini belirten Turan, konutların yatay mimari ile inşa edildiğini söyledi.

"Konutlar 160 bin liradan başlıyor"

Projede yer alan 400'ün üzerinde konutun bir mahalle konseptiyle tasarlandığını ifade eden Turan, projede çarşı, spor alanları, mescit ve okul gibi yapıların da yer aldığını kaydetti.

Turan, şunları söyledi:

"Umudumuz yıl sonuna kadar bu konutları teslim etme, hatta dokuzuncu onuncu aylarda teslim etmek. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Burada konutlar 160 bin liradan başlıyor, 4+1 daireler de 600 bin lira civarında. Yüzde 25 ve yüzde 40 peşinatla alınıyor konutlar. 120 Aya kadar da vadelendirmiş oluyoruz. Dediğim gibi vatandaşlarımız için ulaşılabilir konutlardır. 1+1 daire için 667 liradan başlıyor taksitler, 2+1 daireler için bin- bin 200 lira olan yerler var… Vatandaşlarımız gelip numune daireleri de gezerek bizden bilgi alabilecekler."

"Konut sahibi olmama şartı var"

TOKİ'nin bütün sosyal konut başvuru şartlarının bu projede de geçerli olduğunu anlatan Turan, "Burası bir sosyal konut projesidir ama orta gelir grubuna hitap eder. Yani vatandaşlarımıza tabii ki taksitleri biraz daha yüksek gelir. Ancak yine de bu konutlara sahip olmanın şartı da 18 yaşını doldurmuş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, daha önce TOKİ'den hiç konut sahibi olmamak şartımız var. Konut sahibi olmama şartı var. Konutlar için kura çekildiğinde de 2 yıl bu konutları satamazlar. Çünkü bizim önceliğimiz konutu alıp kullanacak vatandaşlarımız, yani onu alıp ondan kar edecek vatandaşlar değil ilk kitlemiz." ifadelerini kullandı.

Turan, kura öncesi yatırılan 5 bin lira bedeli 2 Mayıs'ta geri alacağını da kaydetti.

" Tuzla'da vatandaşlarımıza sosyal konut üretimi yapacağız"

Turan, TOKİ'nin konut üretmeye devam ettiğini belirterek, "Bundan 4-5 ay önce bin 800 daire civarı sosyal konut inşa ettik. Dediğim gibi Kayabaşı bölgesi artık orta gelir grubuna hitap eden bir yer. Tabii İstanbul'da vatandaşlarımız en çok alt gelir grubuna ait daire beklentisi var. Şimdi Silivri'de bin 400'e yakın konutumuzun 28 Mart itibarıyla ihalesini yapmış olacağız. Sekiz ve dokuzuncu aylarda inşallah Silivri bölgesinde de dar gelirli vatandaşlarımız için inşa edilen bin 400 konutun kurasını çekmiş olacağız." diye konuştu.

Anadolu yakasında Tuzla'da bir planlama çalışması yaptıklarını söyleyen Turan, "Tuzla'da vatandaşlarımıza sosyal konut üretimi yapacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi İstanbul Türkiye Tuzla Politika Güncel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title