Haberler

Times Meydanı'nda Türk kahvesi tanıtıldı

Güncelleme:

ABD'de başkent Washington'un belediye başkanı Muriel Bowser, 5 Aralık'ı "Dünya Türk Kahvesi Günü" ilan etti.

ABD'de başkent Washington'un belediye başkanı Muriel Bowser, 5 Aralık'ı "Dünya Türk Kahvesi Günü" ilan etti. New York'taki Times Meydanı'nda yer alan reklam panolarında Türk kahvesi tanıtımı yapıldı.

Türk kahvesinin 5 Aralık 2013'te UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alınmasının ardından, Türk kahvesinin tanıtımını arttırmak ve kahve seven toplumları birbirine yakınlaştırmak amacıyla kurulan Turkish Coffee Lady Vakfı'nın girişimleri sonuç buldu. ABD'nin başkenti Washington'ın Belediye Başkanı Muriel Bowser, vakfın girişimiyle 5 Aralık'ı "Dünya Türk Kahvesi Günü" ilan etti. Türk kahvesi, New York'taki Times Meydanı'nda yer alan dev reklam panolarında tanıtıldı.

ABD ve Türkiye'den konuşmacıların katıldığı sanal kutlama etkinliğinde akademisyenler, kahve sektörünün önde gelen isimleri, sanatçılar ve sivil toplum örgütü temsilcileri yer aldı. Dünya Türk Kahvesi Günü'ne özel Muriel Bowser'dan kutlama mesajı geldi. Bowser, " Washington'da yaşayan 706 bin kişi adına, Turkish Coffee Lady Vakfı'na, bu zengin geleneği paylaştığı ve kültürlerarası köprüler kurduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

2012 yılından beri gönüllü bir ekiple beraber dünyayı Türk kahvesi kamyonu ile gezen ve Turkish Coffee Lady Vakfı'nın kurucusu olan Gizem Şalcıgil White, "Türk kahvesi dünyada eşi benzeri olmayan çok önemli, kültürel bir mirasımız. Ancak, Amerika'da günde 400 milyon bardak kahve tüketildiği halde, tarihteki ilk kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesinin temel özelliklerinin Amerikan toplumu tarafından yeterince bilinmediğini gözlemledik. Bu bağlamda, 500 yıllık kahve kültürümüzü kutlayacağımız bu anlamlı günde hem sanal etkinlikler, hem de sosyal yaşam alanlarındaki eğlenceli sunumlar aracılığıyla Türk kahvesi kültürünün ve mutfağının zenginliğini Amerikalılar ile kültürel etkileşim oluşturarak paylaşıyoruz. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nde Washington Belediye Başkanı'nın beyannamesi ile ilk kez Amerika'da Türk kahvesine dair resmi bir bildiri yayınlanmış oldu. Ayrıca Times Square gibi dünyanın merkezi noktalarından birinde Türk kahvesi tanıtımı kapsamlı bir şekilde yer aldı. Bu gururu Türk halkımızla paylaşmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Washington Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi! 8 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fatih Karagümrük-Trabzonspor maçı şifresiz mi? Özlem Öz hamile değil mi? Özlem Öz ne zaman doğurdu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Kahtalı Mıçe kimdir, hastalığı nedir? Kahtalı Mıçe sağlık durumu nasıl? Beşiktaş- Ankaragücü maçı kaç kaç bitti? ZTK maçında finale hangi takım çıktı? GELİNİM MUTFAKTA 8 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Nebahat Çehre sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Nebahat Çehre'nin son durumu nedir? Yabancı uyruklu öğrencinin silahla vurduğu okul müdürü öldü mü? Olay nerede oldu? 8 Mayıs 2024 Çarşamba TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title