Haberler

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın 1 Eylül tarihinde verdiği istifa dilekçesi kabul edildi

Güncelleme:

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, 1 Eylül 2021'de istifa dilekçesi veren Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın talebini kabul ederek, görevden alınmasına karar verdi. Aşçı'nın yerine Ali Yüksel atandı. Cenap Aşçı, Türkiye orman yangınlarıyla sarsılırken yaptığı "Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım" açıklamasıyla tartışma yaratmıştı.

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararında, 1 Eylül 2021'de Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın dilekçesine yer verildi. Dilekçede, "orman yangınlarında pek çok mecranın THK ve özellikle şahsını odağa koyduğu, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsının kurban edilmek istendiği" ifadelerine yer verilirken, "çalışmalarının karşılığında ağır haksız ithamlarda bulunduğu için şahsının üzüldüğünü, çalışmalarının karşılığının bu olmadığı" sözleri aktarıldı.

"ADNAN ZENGİN VE ABDULLAH KAYA GÖREVLERİNE DEVAM EDİYOR"

Kararda, şu ifadeler yer aldı: "Kayyım heyeti başkanını çekilme dilekçesi, mahkememizin UYAP kayıtları bir bütün halinde değerlendirildiğinde, kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı'nın dilekçesinde sürdüğü gerekçeler ile etik kurallar ve gelenekler dikkate alınarak kayyımlık görevinden çekilmesine karar verilmesini talep ettiği, talebin yerinde görüldüğü anlaşılmış olmakla, talebin kabulüne kayyım heyeti başkanı Cenap Aşçı'nın görevden alınmasına yerine mahkememizce re'sen atanasına karar verilen Ali Yüksel'in kayyım heyetine alınmasına, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya'nın görevlerine aynen devamına, kayyım heyeti Ali Yüksel'e ve THK vekilliğine tebliğine karar verildi."

AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu THK Başkanlığı'nın yönetimine, 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya'dan oluşan 3 kişilik kayyum heyeti atanmıştı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63'üncü AK Parti Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı. Orman yangınlarında yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olan Aşçı, istifa dilekçesini 1 Eylül 2021'de vermişti.

"KIZIMIZIN DÜĞÜNÜ VARDI" SÖZLERİYLE GÜNDEM OLMUŞTU

Yangınlarda, Aşçı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı'nın CNN Türk'te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı. Cenap Aşçı, "Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Cenap Aşcı Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

çokomelli :

Buradan medyaya seslenmek istiyorum. Hani yangın zamanı atıp tutup "tüm hasarları yapacağız, kimseyi mağdur etmeyeceğiz diyenler" sizden bir şey isteyen yok. Çıkıp biz yalan söyledik hiçbir hasarı da karşılamıyoruz deyin de biz de rahatlayalım siz de. Köyde evi yananlara sorun bakalım hangi evin, bitkinin, telef hayvanın masrafı karşılanmış. Hala millet evsiz...

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title