Haberler

Temel Başalan, Eyüp Belediyesi'ne Aday Adaylığını Açıkladı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda uzun yıllar "Belediyelerden Sorumlu Yerel Yönetimler Birim Başkanı" olarak görev yapan Avukat Temel Başalan, 30 Mart 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda uzun yıllar "Belediyelerden Sorumlu Yerel Yönetimler Birim Başkanı" olarak görev yapan Avukat Temel Başalan, 30 Mart 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İstanbul'un manevi mekanlarına ev sahipliği yapan Eyüp'te, Kağıthane ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Teşkilatı'nda önemli görevlerde bulunan Başalan, Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı'na yoğun bir sevgi gösterisi eşliğinde müracaatını yaptı.

"Siyasetin insan yaşamının kalitesini yükseltme işi" olduğunu ifade eden Başalan, siyasetin aynı zamanda hizmet üretmesi, sorunları çözmesi ve halkın iradesini yansıtması halinde anlam taşıyacağının altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidarında devletin milletle kucaklaştığını ve hükümetin milletin lehine bu kararları hayata geçirdiğini de vurgulayan Başalan, AK Parti döneminde ülkenin, birçok alanda adeta bir çağı kapatıp yeni biri çağa adım attığını söyledi.

Hiçbir iktidarın yapamadığı sağlık reformlarının büyük bir kararlılıkla hayata geçirildiğini anlatan Başalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık hizmetleri artık, vatandaşımızın ayağına geliyor. Aile Hekimliği Uygulaması ile her ailenin bir doktoru oldu. Cumhuriyet tarihinde, ilk kez AK Parti iktidarında merkezi bütçeden en büyük pay, eğitime ayrıldı. Artık, orta öğretimde okuyan öğrencilerimizin kitapları ücretsiz olarak eğitim-öğretimin ilk gününde masaların üzerinde öğrencileri bekliyor."

"GAYEMİZ EYÜP SULTANLILARIN DUASINI ALMAK"

Eyüp ilçesinin, ülkemizin 81 ilinin her bir köşesinden gelen çok sayıda insana ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Başalan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Göreve geldiğimizde Eyüp Sultanlı hemşehrilerimin desteğiyle nitelikli çalışmaları hayat geçireceğiz. İmar ve mülkiyet hususundaki çalışmalarımızın yanı sıra, uluslararası kültürel ve sosyal programlarımız olacak. Tek bir gayemiz var; o da Eyüplülerin duasını almak. Bizim derdimiz Eyüp Sultan'ın tarihi kimliğini ve gelecek vizyonunu daha da ileriye taşıyarak aynı zamanda tarihi ve kültürel fuarların merkezi yapmak. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, teşkilatımızın ve Eyüplü hemşehrilerimizin desteğiyle Eyüp Sultan'a hizmet etmek istiyorum. Rabbim hakkımızda her şeyin hayırlısını versin."

TEMEL BAŞALAN KİMDİR?

Temel Başalan, 5 Temmuz 1971 yılında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Mesudiye'de başlayan Temel Başalan; orta ve lise eğitimini Ordu İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Başalan, öğrenim hayatından sonra siyasete yöneldi.

Temel Başalan, 2004-2009 yıllarında Kağıthane ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Meclis Üyeliği ve Kağıthane Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu dönemde başkan yardımcılığının yanı sıra encümen başkanlığı, hukuk ve imar komisyon başkanlığı yaptı.

Başalan, 2006 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve 2008 yılında Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. 2009 yılında yapılan İl Kongresi'nden sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Temel Başalan; AK Parti'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve akademisyenlerden kurulu komisyonlar marifetiyle, yerel yönetimlerde yaşanan mülkiyet sorunlarının tespiti ve bu sorunlara yasal çözüm önerilerinin getirilmesinde etkin rol oynadı. Birçok dernek ve vakıfta kurucu, yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev alan Başalan, halen Ordulular Birliği Hizmet Vakfı'nda ve Ordu Dernekler Federasyonu'nda Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanlığı görevini yapan Temel Başalan, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kağıthane Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title