Haberler

TBMM Heyeti İsveç'te

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, İsveç'teki mevkidaşları ile bir araya geldi.

AK Parti Milletvekilleri ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyeleri, resmi temaslarda bulunmak amacıyla geldikleri İsveç'in başkenti Stockholm'de Fittja Ulu Camiyi ziyaret ederek, Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyelesi milletvekilleri Feramuz Üstün, Abdulkerim Gök, Mustafa Şahin, Milletvekili Ekrem Çelebi, Rahim Aşkın Türeli, Kazım Kurt, Erkan Akçay ve Hasip Kaplan, Stockholm'deki temasları sırasında, İsveçli mevkidaşları ile bir ayara geldi. TBMM heyeti, İsveç Bütçe Başkanlığı ile Dünya Bankası arasında yürütülen "Bütçenin Yasama Sürecinin Etkinleştirilmesi" projesi kapsamındaki çalışma programına katıldı.

AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li milletvekilerine İsveç'teki ziyaretleri sırasında, İsveç'in performans esaslı bütçeleme sisteminin ve bu sistemde Parlamento özelinde olmak üzere kamu kurumlarının rollerinin anlaşılması konuları hakkına bilgi verildi. Milletvekilleri ayrıca Sayıştay, Maliye Bakanlığı ve Mali Politika Konseyi, Maliye Komisyonu toplantılarına da katıldı.

Heyetteki bazı milletvekilleri, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Teşkilatı yöneticileri Özer Eken, Mehmet Öcüt, Serhat Fırat Baran ve Himmet Baran ile Stockholm'deki tek minareli cami Fittja Ulu Camii'sini ziyaret etti.

Minaresinden cuma günleri açıktan ezan okunan cami olma özelliği de bulunan Fittja Ulu Cami'de Türk vatandaşları ile bir araya gelen milletvekilleri, vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinleyerek sohbet ettiler. - İsveç

Kaynak: AA / Güncel

Feramuz Üstün Stockholm Ak Parti İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title