Haberler

Suriyeli Mültecilerin Sorunları İstanbul'da Ele Alınacak

Suriyeli göçmen ve mülteciler meselesini yeniden ve yeni bir perspektifle gündeme getirme amacı taşıyan “Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Boyutlarıyla Suriyeli Mülteciler” başlıklı panel, yarın İTİCÜ'de gerçekleştirilecek.

Suriyeli göçmen ve mülteciler meselesini yeniden ve yeni bir perspektifle gündeme getirme amacı taşıyan "Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Boyutlarıyla Suriyeli Mülteciler" başlıklı panel, yarın İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde (İTİCÜ) gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İTİCÜ'nün Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sütlüce Kampüsü'nde düzenlenecek panel, Suriyelilerin Türkiye'deki konumunu ve geleceğini tartışmaya açacak.

Panelin ilk oturumunda Suriyeli Mültecilerden Sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Samsun Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Cemal Yılmaz Demir ile Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet İçduygu konuşmacı olarak yer alacak.

Başkanlığını, İTİCÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Devlet'in yapacağı ikinci oturumda, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu araştırmacısı Sema Karaca, MAZLUMDER Dış İlişkiler Direktörü Abdurrahman Babacan ve Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Murat Daoudov konuyla ilgili çalışmalarını ve gelecek öngörülerini paylaşacak.

Son oturumda ise İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Karabacak, sivil toplum kuruluşları tecrübeleri ve Suriyelilerin ihtiyaçlarına dair birer sunum gerçekleştirecek.

Panelde ayrıca ekonomik ve sosyal planda uzun vadede muhtemel bir entegrasyon için neler yapılabileceği konusunda uzmanların görüşlerine başvurulacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Koç Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title