Haberler

Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Maruf Aa'ya Konuştu Açıklaması

"Özgür Suriye Ordusu'nu zayıflatmaya çalışıyorlar, fakat bunu başaramayacaklar.

CEM GENCO - Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) Komutanı Cemal Maruf, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) zayıflatılmaya çalışıldığını, fakat bunu başaramayacaklarını belirterek "Şu anda Halep'te sıkıntı bir nebze olsun durulmuş durumdadır. Fakat tehlike devam ediyor" dedi.

Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yasal yollarla pasaportuyla girdiğini söyledi. Suriye'de yaşanan son duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Maruf, Halep'te ÖSO'ya 3 farklı grubun saldırdığını belirterek şunları söyledi:

"El Kaide, IŞİD ve Nusra Cephesi ile çatışma halindeyiz. Bunun yanında Beşşar Esed'in askeriyle mücadele ediyoruz. Özgür Suriye Ordusu'nu  zayıflatmaya çalışıyorlar, fakat bunu başaramayacaklar. Şu anda Halep'te sıkıntı bir nebze olsun durulmuş durumdadır. Fakat tehlike devam ediyor. İnşallah hiçbir sorun olmadan Halep yerli yerinde duracaktır."

"600 askerim hayatını kaybetti"

Suriye'deki çatışmaların başladığı günden bu yana direnişe devam ettiklerini ifade eden Maruf, "Benim emrimde 11 bin asker bulunmakta. Şimdiye kadar 600 askerim farklı gruplarla girdikleri çatışmalarda şehit oldular. Olayların başladığı Suriye'de eylemler için sokaklara çıkan halk Esed'in askerleri tarafından öldürülmüştü. Bizi onlarla savaşmaya Esed'in kendisi mecbur etti. Suriye'de Beşşar Esed yıkılana kadar savaşmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

İki kızını kaybetti

Direnişleri sırasında ailesinden de kayıplar verdiğini belirten Maruf, savaşta şimdiye kadar ailesinden 11 kişiyi kaybettiğini bunlar arasında iki kızının da bulunduğunu söyledi.

Maruf, Suriye halkı için savaşmayı ve ülkelerinin her zaman var olması için kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'nin, savaşın başladığı andan itibaren kardeş gibi yanlarında olduğunu ifade eden Maruf, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz Türkiye ve Suriye'yi bir görüyoruz. Buraya sığınan Suriyeli kardeşlerimize yaptıkları yardımlar için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizde Beşşar Esed'in devrilmesinin ardından demokrasinin gelmesini istiyoruz. Halkımız uzun yıllardır tatmadığı huzuru, güven ve insanca yaşamayı çok yakında görecektir. Suriye'de iç savaşın bitmesinin ardından hemen seçim yapılarak halk kimi istiyorsa onun gelmesini destekleyeceğiz." - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Devrimciler Cephesi Beşşar Esed Cemal Maruf Politika Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

title