Haberler

Suriye'deki Okulda, Sıraları Öğrenciler Üretiyor

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında bulunan Ma'arrat Mısrin'deki bir endüstri meslek lisesi, öğrencilerin üretimleriyle finanse ediliyor.

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında bulunan Ma'arrat Mısrin'deki bir endüstri meslek lisesi, öğrencilerin üretimleriyle finanse ediliyor.Lisenin Marangozluk Bölüm Başkanı Ahmed Delul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Demircilik bölümündeki öğrenciler okul gereçlerinin heykelini yapıyor. Bizim bölümümüzün görevi ise kullanıma hazırlamak için bu demir heykellere ahşap giydirmektir. Bu işin ustaları okulumuza gelerek öğrencilere işin inceliklerini öğretiyor" dedi.Lisenin Müdürü Ömer Baradai, okulun İdlib kırsalında bombardımandan kurtulan diğer okullara sıra temin ettiğini, okullara sığınan halkın sıraları ısınmak için kullanması nedeniyle sıra ihtiyacının arttığını belirterek, "Projemizi genişletmeyi ve enstitü hatta fakülte kurarak liseden mezun olan öğrencileri buralara yönlendirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Suriye Geçici Hükümeti'ne bağlı İdlib'teki "Özgür Eğitim Müdürlüğü'nün" girişimi ile ders yılının başlamasıyla kapılarını öğrencilere açan okul, bölgede eğitime başlayan ilk endüstri meslek lisesi oldu. Suriye krizinden önce bölgede 7 meslek lisesi daha bulunurken, şu anda bu okullardan bazıları rejimin bombardımanı nedeniyle yıkıldı, bazılarında ise sığınmacılar bulunuyor.Okulda şu anda 200 öğrenci eğitim görüyor. Okulun eğitmen kadrosu rejimin okullarından ayrılan öğretmenlerden oluşuyor. Suriye'de muhaliflerin kontrolü altında bulunan çok sayıda okul yüzlerce öğrencinin hayatını kaybettiği rejimin saldırılarına maruz kaldı. AA

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title