Haberler

Spil'deki Yaban Hayatı Unutulmadı

Manisa'nın Spil Dağı'nda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yiyecek bulmakta güçlük çeken yılkı atları ile yaban hayvanları ve kuşlar için doğaya yem bırakıldı.

Manisa'nın Spil Dağı'nda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, yiyecek bulmakta güçlük çeken yılkı atları ile yaban hayvanları ve kuşlar için doğaya yem bırakıldı.

Spil Dağı'nda kar yağışı ardından doğa güzelliklerinin ortaya çıkmasının yanı sıra doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmalar da sürdürülüyor. Dağın 1500 metre yüksekliğinde bulunan Spil Milli Parkı'nın ev sahipleri haline gelen 700 yılkı atının bulunduğu, ayrıca çok çeşitli kuş türlerinin anatlıların yaşam alanı olan bölgeye, 2 ton yonca ve 1 ton buğday bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak'ın da katıldığı çalışma gün boyunca sürdü.

Kurumun sorumluluk alanındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftçi, doğal hayatın korunması için bu yıl Manisa'da 3 bin 250 kilo, Aydın'da 3 bin 250 kilo, İzmir'de 1750 kilo ve Muğla'da da 3 bin kilo yem bırakmayı hedeflediklerini söyledi. Bakanlık olarak ülke genelinde bu çalışmasının sürdürüldüğünü belirten Çiftçi, "Bugün de karın çok olduğu Spil Dağı'ndayız. Özellikle burada 700 civarı yılkı atlarımız var. Kar çok olduğu zaman bu atların aç kalma ihtimali yüksek. Atların açlığı ve ölümlerini gidermek adına hem kuşların hem de memeli hayvanların aç kalmaması için bakanlığımız böyle bir uygulamayı yapıyor. 2015'te bölge müdürlüğümüz 22 ton civarında yemleme çalışması yaptı. Bu senede planlamamız o civarda olacak fakat planlamamız kış şartlarına göre de değişebilir" dedi.

YEMLEME DEVAM EDECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürü Bayrak da, "Burada yem stokladık. İhtiyaç oldukça bu yemleri dağıtıyoruz. Yem konusunda bakanlığımız her türlü desteği verdiği için hiçbir sıkıntımız yok. Gerekirse tekrar saman, buğday, yonca alıp bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

Yemleme çalışmalarının ardından Spil Dağı'na yapılması planlanan sağlık ve spor otellerinin yanı sıra teleferiğin de ihalesinin yapıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, "Sağlık ve spor ile ilgili oteller ve teleferiğimizin ihalesi yapıldı. 2016 yılının sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Çok geçmeden bu tesislerimizi buraya kazandırmış olacağız" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çiftçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title