Haberler

SONAR Başkanı: Her İhtimalde Erken Seçim Olacak

Güncelleme:

Seçim anketi sonuçlarını değerlendiren SONAR Başkanı Bayrakçı, "Her ihtimalde erken seçim öngörüyorum." dedi ve MHP'nin bir hareketle her şeyi değiştirebileceğini söyledi.

CNNTürk Televizyonu'na seçim anketi sonuçlarını değerlendiren Bayrakçı, "Meclis'te dört parti olacak. Bunlardan ikisinin koalisyon ihtimali imkansız. MHP ile HDP koalisyon yapamaz. Yaparsa, MHP seçmeni oyunu geri alır. CHP ile MHP koalisyonu matematik olarak yetmez. AKP-MHP koalisyonu bir ihtimal. Ama her ihtimalde erken seçim öngörüyorum." dedi.

"MHP ELİNDEKİ KOZU KULLANABİLİR"

Ancak AKP-MHP koalisyonunun da uzun ömürlü olamayacağını kaydeden Bayrakçı, MHP'nin tek bir hareketle her şeyi değiştirebileceğini belirtti. Bayrakçı "Koalisyondan sonra MHP 'AKP ülkeye zarar veriyorlar' dese, erken seçim istese, oyları yüzde 20'yi geçebilir. Elinde böyle bir koz varken niye yapmasın?" ifadelerini kullandı.

CHP SEÇMENİ, AK PARTİ İLE KOALİSYONA KARŞI

CHP ile AKP koalisyonunu CHP'nin yapamayacağını ileri süren SONAR Başkanı, "CHP seçmeni AKP'ye en karşı olan seçmen. Koalisyon yapılırsa kıyamet kopar" dedi.

Bu seçimlerde CHP'nin ancak oylarını koruyabildiğini belirten Bayrakçı, ön seçim süreci ve vaatler olmasa, CHP'nin yüzde 22-23'lere kadar düşebileceğini ifade etti.

SON ANKETLERİNİ DE PAYLAŞTI

Hakan Bayrakçı ayrıca 7 Haziran seçimlerine dair son anket sonuçlarını da mauoyu ile paylaştı. Bugün açıklanan Mayıs ayı anket sonuçları şöyle:

AK Parti: Yüzde 41
HDP: Yüzde 10,4
CHP: Yüzde 26
MHP: Yüzde 18,1

"HDP BARAJI AŞARSA..."

Öngörülerini paylaştıktan sonra anket sonuçlarını da paylaşan Bayrakçı, "HDP barajı geçerse AKP iktidar olamaz. MHP, HDP ve SP-BBP ittifakı oylarını artırıyor. AKP 230-250 arası vekillik kazanabileceği için tek başına iktidar sayısı olan 276'yı bulamıyor." dedi.



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hakan Bayrakçı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (207)

AhmetMobil-IOS:

Oyum AK Parti % 48

9
48
yanıtYanıtla
Gerçekler AcıtırMobil-IOS:

Bırakın bu mavalları Ak Parti'm tek başına iktidar olacak

7
44
yanıtYanıtla
ilçeye yanlış:

yeter artık sevgili AKP. im oylar MHP, ye

34
14
yanıtYanıtla
eski mhp''li:

artık ilk defa bende ak parti diyicem, helali hoş olsun oyum.

7
40
yanıtYanıtla
KEMAL:

Oyum MHP

36
7
yanıtYanıtla
ÜlkücüMobil-IOS:

cCc ne mutlu türküm diyene

22
17
yanıtYanıtla
RONAmobilWeb@haberler.com:

HDP BARAJI ASACAK INSALLAH

29
10
yanıtYanıtla
MhpmobilWeb@haberler.com:

Tek başına MHP geliyor.koalisyon yok

31
7
yanıtYanıtla
Türk:

mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp mhp

20
18
yanıtYanıtla
Eski Akpli:

kesinlikle mhpye oy veriyoruz tüm arkadaşlar akpden istifa ettik mhpye geçtik çünkü akp artık zenginlerin partisi olduğunu ispatladı maliye bakanı ve başbakanın işadamlarına halkı şikayet etmesi biz gençleri çok fena kızdırdı mhp ayrıca yüzde 18 değil yüzde 26 larda lütfen doğru yayın yapalım.

29
8
yanıtYanıtla
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title