Haberler

Hayırseverlerin desteğiyle İdlib'de yapılan 600 konut ailelere teslim edildi

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "İyilik Konutları" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Suriye İdlib'de yapımı tamamlanan 600 konut, ailelere törenle teslim edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "İyilik Konutları" projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Suriye İdlib'de yapımı tamamlanan 600 konut, ailelere törenle teslim edildi.

TDV'nin yazılı açıklamasına göre, Vakfın Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İdlib'de yapılan konutların teslim törenindeki konuşmasında, iç savaş nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve çadırlarda çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru aileler için başlatılan "İyilik Konutu" projesinin ilk etabının tamamladığını aktardı.

Proje kapsamında yaklaşık 5 bin konutun savaş mağduru ailelere teslim edileceğini belirten Açık, tamamlanan 600 konutun anahtarlarını ailelere verdiklerini kaydetti.

Ailelerin bundan sonra daha konforlu bir ortamda hayatlarını süreceklerini dile getiren Açık, "Çadırlarda yaşam gerçekten hem yazın hem de kışın çok zor. Bunun bilincinde olarak İyilik Konutları projesini hayata geçirdik. Her projemizde olduğu gibi bu projemize de hayırseverlerimiz, vatandaşlarımız çok büyük teveccüh gösterdi. Sağ olsunlar vefakar milletimizin desteği ile kısa bir süre içerisinde 600 konutu tamamlamış olduk. Bölgede faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalarıyla birlikte inşallah önümüzdeki süreçte çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan aile kalmayacak." ifadelerini kullandı.

"İyilik Konutları"nın 28 metrekare genişliğinde, betonarmeden yapıldığını, çatısının da yine betondan inşa edildiğini aktaran Açık, "Evlerimiz 2 oda, banyo, tuvalet ve mutfaktan oluşuyor. Demir kapısı, su tesisatı ve kanalizasyon gibi alt ve üstyapıları tamamen bitmiş durumda. Oturan ailelerimiz inşallah sorun yaşamadan rahat bir ortamda hayatlarını sürdürebilecek." bilgisini verdi.

Bir "İyilik Konutu"nun bedeli 6 bin lira

Bir "İyilik Konutu" bedelinin 6 bin lira olduğunu belirten Açık, yardım etmek isteyen vatandaşların "SURİYE" yazıp 5601'e SMS göndererek 10 lira bağışta bulunabileceğini ifade etti.

Açık, ayırca vatandaşların "bagis.tdv.org" kurumsal online bağış sayfasından, şubelerden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağış yapabileceğini aktardı.

Törene Mersin İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Şaban Kondi, İstanbul Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, Çankırı Müftü Yardımcısı Osman Demir, İstanbul Ataşehir Din Görevlisi Vekil Durul, Ankara Yenimahalle Din Görevlisi Kadir Horoz, bağışçılar ve diğer davetliler katıldı.

Açık ve beraberindeki heyet törenin ardından yetimlerin barındığı İman-Zemzem Kampları ve Ammar Bin Yasir Okulu'nu ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye İdlib Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297
500

Yorumlar (1)

Ramazan:

6 yıldır tam zamanlı bir iste calisamadim Akdeniz üniversitesi fakülte mezunuyum ganom 3.54/4 hep part time çalıştım evimiz kira bu yüzden full is bulamadığım için evlenemiyorum yaşım 28,askerlik yaptım,tüm kapılar yüzüme kapandı,ben elimden geleni yaptım,benim suçum ne,ben diyanete hakkımı helal etmiyorum,haram olsun,ülkede o kadar fakir ıssız insan var,diyanet bunu görmüyor,işi gücü Suriye yeter artık bıktık bu din istismarcilarindan 2 milyonluk arabaya binmeyi iyi biliyorlar,hadi durmayın eksileyin beni,sizde birer zavallisiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title