Haberler

Son Dakika: Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hapis cezası aldı ve tahliye edildi

Güncelleme:

Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Fincancı'nın tahliyesine karar verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

"BU HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ BİR DAVA"

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan sanık Fincancı, hedefin Türk Tabipleri Birliği olduğunu, meslektaşlarının böyle bir hedef alınmayı şaşkınlıkla izlediğini ve mahkeme nasıl kararlar verirse versin şaşırmaya devam edeceklerini söyledi. Son sözü sorulan Fincancı, "Bu hukuki bir dava değil, siyasi bir dava. Siyaseten TTB'yi, demokratik ilkeleri yok etmek üzere bir dava" dedi. Mahkeme kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.

2 YIL 8 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ, TAHLİYE EDİLDİ

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri gerekçesiyle Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış ve Fincancı, İstanbul'daki evinde gözaltına alındıktan sonra 27 Ekim 2022'de Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede ise şüpheli Fincancı'nın TSK'nın meşru müdafaa çerçevesindeki legal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle terör örgütü propagandası yaptığı belirtilerek, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Öte yandan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı inceleme sonucu hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, şüpheli Fincancı'nın ikamet yerinin İstanbul olması da dikkate alınarak dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince yargılamaya yetkili olduğuna karar verilmişti. Yetkisizlik kararı verilen şüphelinin dosyası ise İstanbul Adalet Sarayı'na ulaşarak İstanbul 24.Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı Türk Tabipler Birliği Güncel Haberler Son Dakika

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (29)

Bekir Türk:

Hem ceza verip hem tahliye etmek bu nasıl iştir anlam veremedim hem ceza çok az üstüne bir de tahliye bu cezaların azlığı bu türleri daha da cesaretlendiriyor

198
36
yanıtYanıtla
Ramazan Demir:

Her zaman diyoruz, Ülkemizde Adalet bakanlığı batmış inanmıyorlar. Bütün kurumlar batmış, Tek Adam rejimi nedeniyle kimse görmüyor, görmek istemiyor.

74
102
yanıtYanıtla
rizeli:

6 lı masa gelecek herşey düzelecek ahhh bide uyuşabilseler

yanıt11
yanıt24
ismail bey :

Dünyada eta,ve ira gibi terör örgütleri siyasi ve medya desteği verilmediği için bitirilebildi... Ancak bizde önüne gelen rahatça terör örgütünü mazlum gibi göstermeye ve savunmaya kalkıyor..

134
27
yanıtYanıtla
gunay yanug:

Akp teröris hain katil dediği herkesle dost oldu

yanıt11
yanıt28
Bahattin bakkal :

Dalga geçer gibi herşey mübah bu ülkemde

124
16
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Böyle bir kararı veren vatan hainliğinden yargılanmalı işbirlikçisidir devletin askerine çamur atmaktır terörist ağzıyla konuşmak cezasız kalmamalı

95
24
yanıtYanıtla
Selçuk Kartal:

Bu kararı veren her kimse derhal banka hesapları pkk ile ilişkileri incelenmeli ivedi bi şekilde ..hatta 2.derece 3.derece eş dostlarıda kapsama alınmalı

77
30
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Neden şaşırıyorsunuz? Bülent ARINÇ’ın ABD’de gazetecilere yaptığı açıklamayı hatırlayalım: "Artık sayın Öcalan demek suç olmaktan çıktı. PKK'nın kendine ait bayrağını elinde taşımak, Öcalan posterini elinde taşımak suç olmaktan çıktı"

57
35
yanıtYanıtla
gunay yanug:

Akp haburdan sonra

yanıt2
yanıt2
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title