Haberler

Son dakika haber! Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgeleri ziyaret etti

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Fuzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyaret etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Fuzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ziyaret etti.

Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde, Cumhurbaşkanı Aliyev'in kendi kullandığı araçla ziyareti gerçekleştirdiği görüldü.

İlham Aliyev, görüntülerde, yol boyunca yıkık durumdaki yerleşim birimlerini göstererek, tüm köylerin Ermenistan güçlerince yıkıldığını söyledi.

Kurtarılan yerleşim birimlerinin imar sürecinin artık başladığını ifade eden Aliyev, işgal döneminde bu bölgelerdeki ormanların Ermenilerce yok edildiğini belirtti.

Tüm şehirlerin planlarının hazırlandığını, bu planların kendisine sunulduktan sonra müzakere edileceğini bildiren Aliyev, hemen akabinde imar çalışmalarına başlayacaklarını ifade ediyor.

Aliyev, Zengilan'ın Ağalı köyünde ilk "akıllı köy" projesine start vereceklerini bildirerek imar edilecek ik köyün de burası olacağını kaydediyor.

Bir diğer görüntüde Besitçay Devlet Korusunda çınar ağacı dikerek buranın da yeniden kurulmasına start verdiklerini ifade eden Aliyev, burada bulunan yaklaşık 300 yıllık çınarların işgal döneminde Ermenilerce kesildiğini bildiriyor.

Aliyev, Besitçay nehrine balık bıraktıklarını söyleyerek bölgenin zengin su kaynaklarının bundan sonra Azerbaycan halkına hizmet edeceğini ifade ediyor.

Ermenilerin işgal döneminde bazı bölgelerde yasadışı iskan edildiğini hatırlatan Aliyev, onların çok kötü şartlarda yaşadığını kaydediyor.

Aliyev, yasadışı iskanın da savaş suçu olduğunu vurgulayarak, "Düşman tüm bu savaş suçları nedeniyle hak ettiğini buldu. Uluslararası seviyede de hesap verecektir." diyor.

Ermenilerin işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkımı "Vandalizm" ve "barbarlık" olarak nitelendiren Aliyev, tüm bölgeleri kısa zamanda yeniden kuracaklarını belirtiyor.

Aliyev, işgalden kurtarılan bölgelerin tarım potansiyelinin de büyük olduğunu belirterek bu Ermenilerin işgal döneminde burada 90 bin hektar alanda tahıl ektiğini bildiriyor.

Laçın'ın Gülebirt köyünde hidroelektrik santralin açılışına katılacağını bildiren Aliyev, kısa sürede inşa edilen bu santralin işgalden kurtarılan bölgelerdeki ilk santral olacağını kaydediyor.

Görüntüler, Aliyev'in Gülebirt köyünde Azerbaycan bayrağını öpmesi ve göndere çekmesiyle sona eriyor.

Kaynak: AA / Güncel

İlham Aliyev Ermenistan Fuzuli Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title