Haberler

Son Dakika! AK Parti, MHP ve BBP Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözleri nedeniyle Ayşenur Arslan hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Son dakika! Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili açıklamasında "Adada suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu'' ifadelerine yer vermesi büyük tepki çekti. AK Parti, MHP ve BBP Arslan'ın bu sözleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Halk TV'de program yapan gazeteci Ayşenur Arslan, Kıbrıslı iş adamı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili değerlendirme yaptığı sırada Kıbrıs'taki Türkler açısından büyük önem taşıyan Türk Mukavemet Teşkilatı'yla ilgili tepki çeken ifadeler kullandı.

TMT İÇİN "İLLEGAL VE SUİKASTÇI" DEDİ

Arslan, "Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı adada suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu'' dedi. Arslan'ın bu açıklamalarına başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere birçok yerden tepki geldi.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: CAHİLLİKTEN İLERİ GELİYOR

Ne diyeceği en çok merak edilen isimlerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Arslan'a tepki gösterdi. Tatar, "Yapılan açıklamalar cahillikten ileri gelmektedir. Türk Mukavemet Teşkilatı TMT Kıbrıs Türk'ünün EOKA'cı çetelere karşın örgütlediği, halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonra 1 Ağustos 1976'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştürülmüştür" sözlerini kullandı.

3 PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Sözleriyle büyük yankı uyandıran Arslan için AK Parti, MHP ve BBP de harekete geçti. Üç parti Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili ifadelerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

RTÜK DE HAREKETE GEÇTİ

Ayşenur Arslan'ın açıklamalarıyla ilgili RTÜK de çok geçmeden harekete geçmiş; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin konuyla ilgili, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Ayşenur Arslan AK Parti MHP Haberler Son Dakika

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500

Yorumlar (12)

mahmut kemal :

Vatan hainlerine hak ettikleri ceza verilmelidir, artık zaman hareket zamanı bunları çok ileri gittiler.

65
84
yanıtYanıtla
Demir Acer :

aha yandin iste cekirde bir sicrar iki sicrar al sana dersim, gir iceri biraz dinlen hazirla simdiden kendini

73
75
yanıtYanıtla
Kamil Demir:

bu kriptolar bu kadar aleni şekilde saldırmaya nasıl cesaret ediyorlar nereden destek alıyorlar kime hizmet ediyorlar suflörleri kim bulunmalı ve hukuk bunların nefesini kesmeli

15
13
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Bu hadsizlere gerçek bir ceza verilmeli bunlar 15 temmuz gezi terör savunucuları nasıl saldıracaklarını şaşırdılar

13
8
yanıtYanıtla
Ömer Bal:

Suç duyurusunda bulunacağına durumun öyle olmadığına dair kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılması gerekmez miydi ? Böyle davranarak daha çok şüphe uyandırıyorlar...

2
7
yanıtYanıtla
Kamil Demir:

Bu kadın 70 yaşında ve gazeteci olduğunu söylüyor(yersen) kıbrısta yaşananları herkesten iyi biliyor olması lazım bunca yıldan sonra TMT yi hedef alması mutlaka bir hesap işidir.

yanıt4
yanıt0
Miharbi mediç :

Ayşe teyze yaş 72.Uğur Dardün Amca yaş 80 .1990 'lı yıllarda Zamanın liderleri Demirel/Ecevit/Erbakan için ,gençliğin önünü açın yeni genç liderler lazım diyordunuz.Ne oldu para tatlı geldi değilmi.Düşün artık yakamızdan.

7
2
yanıtYanıtla
OKUR:

neden sadece bu vatan haini için üç parti suç duyurusunda bulunmuştur?diğer partiler bu kadının dedikleriyle aynı fikirdelermi?

8
0
yanıtYanıtla
Kamil Demir:

yorum oylamalarına bakıldığında bu kadının boşuna bu şekilde konuşmadığı anlaşılıyor bir damar harekete geçmiş besbelli

5
3
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Bunlar hiçbir zaman Türk milletine saldıran Rum yada Ermeni çetelerine asla laf etmemiştir. Acaba neden?

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title