Haberler

Sivaslı Gurbetçilerden Halep'e 32 Bin Lira Yardım

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yaşayan Sivas Yıldızeli Demircilik Köyü Derneği üyelerince Halep için toplanan 32 bin lira yardım Sivas Belediyesi'ne teslim edildi.

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yaşayan Sivas Yıldızeli Demircilik Köyü Derneği üyelerince Halep için toplanan 32 bin lira yardım Sivas Belediyesi'ne teslim edildi.

Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Demircilik Köyü Derneği, Hollanda'nın Amsterdam kentinde yaşayan üyeleri tarafından Halep için yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yurt dışındaki Sivaslılar arasında toplanan 32 bin lira para yardımı Belediye Başkanı Sami Aydın'a teslim edildi. Belediyedeki programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Kampanya kapsamında 32 bin lira tutarında parayı toplayıp bize getirdiler. Onlara teşekkür ediyoruz. Oradaki yalın ayak gezen, yemek ve kalacak yer bulamayan insanların acılarını paylaşmış olmaları takdire şayan. Bu sürece destek olan herkese Suriyeliler adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Hollanda'da yaşayan Demircilik Köyü Derneği üyesi Göksel Bayrak ise Suriye için dernek olarak yarım topladıklarını dile getirerek, "Halep'te yaşanan olaylara karşı biz de duyarsız kalmadık. Bu yüzden bir yardım kampanyası başlatık. Yardımın toplanmasında emeği geçen tüm dernek üyelerimize ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Bayrak, içinde yardım parası olan çantayı Belediye Başkanı Sami Aydın'a teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amsterdam Hollanda Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title