Haberler

Sivas Asırlık Ardıç Ağacından Hayvan Fosili Çıktı

Asırlık ardıç ağacından hayvan fosili çıktıSİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde bir evin tavanından alınarak odun yapmak için parçalara ayrılan eski bir ardıç ağacının içinden hayvan fosili çıktı.

Asırlık ardıç ağacından hayvan fosili çıktı

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde bir evin tavanından alınarak odun yapmak için parçalara ayrılan eski bir ardıç ağacının içinden hayvan fosili çıktı.

Yıldızeli ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Kaya Kılıç üç gün önce odunculuk yapan 67 yaşındaki babası Mehmet Kılıç'a yardım etmek için Kavaklıdere köyüne gitti. Köyde 80 yıldır eski bir evin tavanında bulunan ardıç ağacını satın alan baba ve oğul sağlamlığı ile bilinen bir hayli eski olduğu sanılan ardıç ağacını araç yardımı ile alıp ilçe merkezine getirdi. Burada ağacı yakacak odun olarak satmak için hızarla parçalara ayıran Kaya Kılıç bu sırada ağacın gövdesinde bir cisim fark etti. Ağacın parçalanması sonucu ortaya küçük bir hayvan fosili çıktı. Kılıç, büyük şaşkınlık yaşadı. Olayı anlatan Kaya Kılıç, "Köye gittiğimizde orada büyük bir ağaç vardı. Büyük olduğundan dolayı kesmem gerekiyordu. Birer metre kestim. Sonra parçaladım. Parçanın içerisinden ne olduğunu çözemediğimiz iskeleti buldum. Görünce ne olduğunu anlamaya çalıştım. Babama da sordum. Başkalarına da sorduk. Kimse bir şey söyleyemedi. Bazı arkadaşlarım ise kimisi kır tavşanı dedi. Kimisi sincap dedi. Sansar diyen oldu. Kediye de benzeten oldu. Ama hiçbirine de uymuyor. Ağacın içerisinde bulunduğundan dolayı hiç hava almamış. Çürümemiş. Eğer hava alsaydı çürür ve bu hale gelmezdi. Dinozor diyenler de oldu" dedi.

Bilim adamlarının kendisiyle irtibata geçmesini isteyen Kılıç, "Eğer nesli tükenmiş bir hayvan ise bunu bilime kazandırmaya çalışacağım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kılıç Kavaklıdere Yıldızeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title