Haberler

Şırnak'ta Faraşin Yaylası'nda Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme:

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı Faraşin Yaylası'nda ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor. İlçe Özel İdaresi ekipleri, Yeşilöz köyünde kardan kapanan yolları temizlerken çığ riskine karşı da önlem alıyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı Faraşin Yaylası'nda ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor.

Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü'ün talimatıyla 2 bin 650 rakımlı Faraşin Yaylası'ndaki Yeşilöz köyünde, kardan kapanan yollarda İlçe Özel İdaresi ekiplerince çalışma yapılıyor.

Ekipler, hayvanlarına bakmak için kışın da 7 ailenin yaşadığı köyde, dozerlerle kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı yolu temizlerken çığ riskine karşı da önlem alıyor.

Dozer operatörü İrfan Cin, 36 kilometrelik yolu açmak için iki haftadır zorlu koşullarda çalıştıklarını ifade ederek, "Bazı yerlerde çığ tehlikesi olduğu için çalışmaları tedbirli sürdürüyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Beytüşşebap Beytüşşebap Yeşilöz Şırnak Acil Durum Hava Durumu Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title