Haberler

Sırbistan'da Yeni Hükümet Kuruldu

Güncelleme:

Sırbistan'da yapılan erken genel seçimden 139 gün sonra yeni hükümet kuruldu. Sırp İlerleme Partisi (SNS) öncülüğündeki koalisyon, Sırbistan Ulusal Meclisi'nden güvenoyu aldı.

Balkan ülkesi Sırbistan'da 17 Aralık 2023'te yapılan erken genel seçimden 139 gün sonra yeni hükümet kuruldu.

Sırp İlerleme Partisi (SNS), Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS), Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS), Sırbistan Birleşik Emekliler Partisi (PUPS), Birleşik Sırbistan (JS) ve Voyvodinalı Macarlar Birliği'nden (SVM) oluşan yeni hükümet, Sırbistan Ulusal Meclisinden güvenoyu aldı.

Oylamaya katılan 213 milletvekilinden 152'si yeni hükümeti desteklerken, 61 milletvekili aleyhte oy kullandı. Yeni kabinenin üyeleri, oylamanın ardından yemin etti.

Milos Vucevic'in başbakan olarak görev yapacağı hükümeti oluşturan isimler şöyle:

"Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vulin, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Sinisa Mali, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı İvica Dacic, Başbakan Yardımcısı ve Çevre Koruma ve Su İşleri Bakanı İrena Vujovic, Tarım Bakanı Aleksandar Martinovic, İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic, Madencilik ve Enerji Bakanı Dubravka Djedovic Handanovic, İç ve Dış Ticaret Bakanı Tomislav Momirovic, Adalet Bakanı Maja Popovic, Devlet İdaresi ve Yerel Yönetimler Bakanı Jelena Zaric Kovacevic, İnsan ve Azınlık Hakları ve Toplumsal Diyalog Bakanı Tomislav Zigmanov, Savunma Bakanı Bratislav Gasic, Dışişleri Bakanı Marko Djuric, Avrupa Entegrasyonları Bakanı Tanja Miscevic, Eğitim Bakanı Slavica Djukic Dejanovic, Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, Çalışma İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Nemanja Starovic, Aile Bakanı Milica Djudjevic-Stamenkovski, Spor Bakanı Zoran Gajic, Ekonomi Bakanı Andrijana Mesarovic, Kültür Bakanı Nikola Selakovic, Köy İşleri Bakanı Milan Krkobabic, Bilim ve Teknolojik Gelişim Bakanı Jelena Begovic, Turizm ve Gençlik Bakanı Husein Memic, Bilgi ve Telekomünikasyon Bakanı Dejan Ristic, Kamu Yatırımları Bakanı Darko Glisic, devlet bakanları Novica Toncev, Djordje Milicevic, Usame Zukorlic, Nenad Popovic ile Tatjana Macura."

Hükümet programını açıklayan Vucevic, "Yeni hükümet, siyasi ve askeri tarafsızlığa dayalı bir dış politika izlemeye devam edecek. Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik stratejik bir hedef olmaya devam edecek." dedi.

Sırbistan'da 17 Aralık 2023'teki erken genel seçimde Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in desteklediği ve 2012'den bu yana iktidarda olan SNS öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakı, oyların yüzde 46'sını alarak, seçimi zaferle tamamlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sırbistan Hükümet Politika Dünya Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title