Haberler

Sincan'da çocuklar geleceğe nefes oldu

Güncelleme:

Sincan'da çocuklar geleceğe nefes oldu Sincan'da ilkokul öğrencileri "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında düzenlenen Ağaç Dikme Etkinliği'ne katıldı.

Sincan'da çocuklar geleceğe nefes oldu

ANKARA - Sincan'da ilkokul öğrencileri "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında düzenlenen Ağaç Dikme Etkinliği'ne katıldı.

Sincan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan ettiği 11 Kasım'da Sincan'ın Törekent Mahallesi'nde öğrencilerle "Ağaç Dikme Etkinliği" düzenledi. Etkinliğe katılan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çocukların bilinçlendirilmesinin doğa ve insanoğlunun geleceği için önemli olduğunu söyledi.

"Sincan olarak standartların üzerindeyiz"

Sincan'da yeşil alanların oldukça fazla olduğunu ancak durmadan yeşil alanların çoğalması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Murat Ercan, "Bizim için yeşil alanlar çok önemli. İnsanların atık ürünler ile doğaya saldığı zehrin, panzehri ağaçlar. Ağaca bizim inancımızın, kültürümüzün ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Örfi kanunlarda ağaç keseninin başını kesen fermanlar var. Dolayısıyla ağaç bilincini Sincan olarak standartların üzerindeyiz ama bunu da yeterli görmüyoruz. Kişi başı 15 metrekarelere kadar götürmenin çabasındayız. Yapımı devam eden yeşil alanlarımız, millet bahçelerimiz var. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız Büyükşehirde yaşamanın avantajlarından yararlanırken mümkün olduğu kadar Büyükşehrin handikaplarından da az etkilensinler" ifadelerini kullandı.

"Biz sıfır atık ve geri dönüşüm kapsamında 120 bin kişiye eğitim verdik"

Çocukların erken yaşlarda bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Başkan Ercan, "Biz geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda çıtayı yükselttik, başarılı belediyeyiz, her yıl ödül alıyoruz. Ama burada bizim en önemli paydaşımız çocuklarımız, gençlerimiz. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki gençlere bu zihniyeti kazandırdığınız zaman ailesini ve yakın çevresini hizaya getiriyor. Onlara başkalarının öğretemeyeceği kurallara riayet etmeleri gerektiğini o çocuklar öğretiyor. Biz sıfır atık ve geri dönüşüm kapsamında 120 bin kişiye eğitim verdik 2 buçuk yılda. Bu eğitimlerimizle kişi başı bin 200 gram olan atık miktarını 800 grama düşürdük. Bu 600 bin kişilik Sincan'da 200 bin kişinin atık çıkartmaması demek. Bunu da çocuklarla yaptık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sincan Belediyesi Sincan Haberler

Bakmadan Geçme

Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title