Haberler

Sığınmacıların Otogardaki Bekleyişi Sürüyor

Güncelleme:

Suriyeli sığınmacıların, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişi dünden beri sürüyor. Sığınmacılar, geceyi sokakta, yerlerde, camilerde geçirdi.

Dün, Avrupa'ya gitmek umuduyla Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na akın eden Suriyeli sığıunmacıların bekleyişi sürüyor. Yaşanan sefillik ise diz boyu!

Geceyi otogardaki Cumhuriyet Camii'nin içerisinde ve çevresinde geçiren sığınmacılara Türk Kızılay'ı da su ile gıda maddesi dağıttı.

"GİTMEK İSTİYORUZ"

Saat 07.30 sıralarında sığınmacılardan bir grup caminin önündeki yolda toplanarak alkışlarla Arapça ve Türkçe slogan attı. 'Gitmek İstiyoruz' şeklinde atılan sloganlarla birlikte oturma eylemi yapan grubun ön tarafında Suriyeli çocuklar Türk Bayrağı açtı.

Sığınmacıların bekleyişi ile birlikte çevik kuvvet polislerinin de otogarda aldığı önlemler de sürüyor.

EDİRNE'DE DE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Avrupa'ya gitme umuduyla Yunanistan sınırındaki Edirne'ye yürüyerek gelen ancak jandarma ve polis ekiplerince otoban gişelerine 1 kilometre kala durdurulan Suriyeli mültecilerin bekleyişi sürüyor. Durduruldukları yol kenarındaki tarlalık alana dağılan yaklaşık 800 kişilik mülteci grubu geceyi tarlada uyuyarak geçiriyor.

"ÖLÜRÜZ AMA İSTANBUL'A DÖNMEYİZ"

Yanlarındaki bebek ve çocuklarıyla 18 derece olan havada uyumaya çalışan mültecilere İHH ve AFAD Edirne ekiplerince battaniye dağıtıldı. Dört aylık Nesim isimli bebeğini battaniyeye sararak ısıtmaya çalışan Suriyeli baba, Yunanistan'a gitmek istediklerini, ancak polislerin kendisine izin vermediğini söyledi.

Suriyeli mültecilerden Ahmet Latif ise tek isteklerinin Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu ifade ederek, "Edirne'ye geldik, ancak polis bizi salmıyor. Bizde geceyi burada tarlada uyuyarak geçiriyoruz. Bizi buradan kimse gönderemez. Burada ölürüz, ama yeniden İstanbul'a dönmeyiz" dedi.

Bazı mültecilerde ateş başında oturarak soğuktan korunmaya çalıştı. Jandarma ekipleri de güvenlik tedbirlerini arttırdı. Gece gruptan ayrılmak isteyenlere de izin verilmedi.



EDİRNE'YE 2 BİN SURİYELİ GELDİ

Otobandaki 800 kişilik mülteci grubunun yanı sıra şehir otogarı ve kent merkezindeki parkta da yaklaşık 2 bin Suriyeli'nin olduğu belirtildi. Polis ve jandarma ekiplerince dün geceden itibaren otobüslerle geri gönderilenlerin sayısının ise 4 bin 500 olduğu bildirildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa İstanbul Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (48)

açık kapılarıııı çıksınlar:

açın kapıları avrupaya milyonlar yol alsın bakın savaş nasıl bitiyor

19
1
yanıtYanıtla
...:

SURİYELİLER YEMİN OLSUN HAYAT PAHALILIĞINDAN DOLAYI BU ÜLKEDE DURMAK İSTEMİYORLAR. . . BAKMAYIN BİZ ALIŞMIŞIZ 1000 TL ASGARİ ÜCRET ALIP 600-700 TL KİRAYLA YAŞIYORUZ AMA ELİN SURİYELİSİ BİLE BU İŞTE BİR SAÇMALIK VAR DEYİP KAÇIYOR. . . YURTDIŞINDAN AKRABAM OLSA BİR DAKİKA DURMAM GİDERİM. . .

16
3
yanıtYanıtla
Multecı:

Bakın bu ınsanlara ıyı bakın bakında bu cennet vatanın kıymetını ıyı bılın yoksa vatansızlıgın malum sonu

16
3
yanıtYanıtla
El TurkoMobil-IOS:

Keske "ölürüz ama istanbul'a dönmeyiz diyeceklerine "vatanımız için şerefimizle savaşıp ölürüz de terk etmeyiz" deselerdi. Bunların tek derdi kapağı avrupaya atmak, orada hristiyan da olurlar.

16
2
yanıtYanıtla
polatMobil-ANDROID:

allah yar ve yardımcı ları olsun ama biz öluruzde ist dönmeyiz yanlış birşey ozman vatanında savaşıp öleydiniz ama para icin gidip din degişirsiniz dini ni satan namusunuda satar

11
6
yanıtYanıtla
laraMobil-ANDROID:

bırakın gitsinler ya burda karinlari doydu kudurdular herşeylerini devlet karşılıyor neyin derdindeler bu habercilerde çok meraklı onları durmadan göstermeye o zaman alın birer çocukta bakın türkiye de herkes kendine zor bakiyor

14
3
yanıtYanıtla
omer:

10 bin gitse ne yazar mumkun degil ama diyelim yuz bin siginmaci gitti ab ulkelerine 5 milyondan yuz bun cikardikmi 4 milyon 900 bin siginmaci kaliyor neymis bizim lider esada kusmus esad gidecek erdogan samda namaz kilacak senin namazin duan kabul olmaz erdogan bosa ugrasma senin gibiler muslumanim dedikce islamdan cikanlar artiyor keske elimizde imkan olsada senin gibileri dinimizden sopayla kovsak

14
2
yanıtYanıtla
Türk oğlu Mobil-ANDROID:

Ben anlamıyorum hepsi eli silah tutacak yaşta niye ülkelerini savunmazda böyle kaçarlar.. Tabi kim uğraşacak ekmek elden su gölden yaşamak varken gurursuzca.. Nasıl olsa türk askeri oraya bi çare bulur dimi

13
3
yanıtYanıtla
Tr:

Aynen öyle

yanıt8
yanıt1
anti geri kalmış:

O dediğin savaşlar 100 yıl önce bitti şimdiki savaşlar kalabalıklarla değil şeytanlıklarla kalleşlikle para ile ve teknoloji ile yapılıyor . Mesela bunlar Esadın yanında teröristlerle savaşmak istese bile hain bir komutan satışa getirip hepsini temizletebilir yada ABD teröristlere istihbarat verir avlatır. . FALAN

yanıt3
yanıt0
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title