Haberler

İzmirli Çocuklar Kalplerdeki Sevgiyi Çizdiler

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Türk Eğitim Gönülleri Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi.

Gönüllü olmanın her bireyin borcu olduğunu belirten Kocaoğlu, çocuklarla hikaye dinleyip resim yaptı.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde düzenlediği TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak katıldı. TEGV Çiğli Eğitim Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan konuklar çocuklarla sohbet etti; merak edilen sorulara cevap verdi.

Bir çocuk hastalıkları doktoru olarak çocukları çok sevdiğini belirten Türkegül Kocaoğlu, "Uzun yıllar doktor olarak çalıştıktan sonra emekli olup kendimi gönüllüğe adadım. Gönüllü olmak herkesin borcudur. Özellikle önemli okullarda okuyup mezun olanlarda devletin büyük katkısı var. O yüzden devlete borcumuzu gönüllülük yaparak ödeyebiliriz. Çocuk- büyük diye bir ayırım yapılması gerektiğini düşünmüyorum. İçimizdeki çocuğu öldürmezsek, hayattan daha çok keyif alırız" diye konuştu.

Kalplerdeki sevgiyi çizdiler

Kaymakam Mustafa Arı, mesleğini severek yaptığını, insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, Çiğli Belediye Başkanı Solak ise mesleğinin avukatlık olduğunu ancak hayalinde öğretmenliğin yattığını söyledi. Çiğli Milli Eğitim Müdür Vekili Köksal, eğitimin hayat süren bir faaliyet olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Ferhan Şirvan da, Büyükşehir'in yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri hakkında çocuklara bilgi verdi. Söyleşinin sonunda katılımcılara, çocukların yaptığı resim ve mumlar takdim edildi.

Konuklar daha sonra hep birlikte "Hikaye Dinliyoruz" etkinliğine katıldı. Ardından Türkegül Kocaoğlu ve Metin Solak, Düşler Atölyesi'nde çocuklarla birlikte "mono baskı" tekniğiyle resim yaptı. Keyifli anların yaşandığı etkinlikte Kocaoğlu ve Solak, hayallerindeki ağacı çocuklarla birlikte resme yansıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkegül Kocaoğlu Aziz Kocaoğlu Metin Solak İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title