Haberler

Serbest Bırakılan IŞİD'li, Canlı Bomba Olabilir Diye Tekrar Aranıyor

Güncelleme:

Babasının "IŞİD'e katılabilir" diye ihbar ettiği Hasan Çayır, gözaltına alındı. Mahkeme tarafından serbest bırakılan Çayır, birkaç gün sonra ortadan kayboldu. Şimdi canlı bomba olduğu şüphesiyle aranıyor.

Adıyaman'da bir babanın ihbarı üzerine "IŞİD üyeliğinden" gözaltına alınan Hasan Çayır, mahkeme tarafından serbest bırakılınca ortadan kaybolarak terör örgütü IŞİD'e katıldı. Babanın ikinci uyarısı üzerine alarma geçen Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Çayır'ın canlı bomba eylemlerinde yer alabileceği uyarısında bulundu.

"OĞLUM IŞİD ÖRGÜTÜNÜN FİKİR VE GÖRÜŞLERİNİ BENİMSİYOR"

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün 23 Mart 2016 tarihli yazısına göre Hasan Çayır'ın ortadan kaybolması süreci şöyle gelişti: Adayıman'da yaşayan Şükrü Çayır isimli yurttaş, 1988 Kahta doğumlu oğlu Hasan Çayır'ın 8 Şubat günü ortadan kaybolduğunu belirterek, Emniyet'e başvurdu. Hasan Çayır, 10 Şubat günü eve geri döndü. Baba Çayır, yeniden Emniyet'i aradı. "Silahlı terör örgütüne üye olma" şüphesi ile 10 Şubat tarihinde yakalanan Hasan Çayır, TEM Şube'de sorgulandı. Adıyaman Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 11 Şubat'ta adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Çayır, ortadan kayboldu. Yine Emniyet'in kapısını çalan baba Şükrü Çayır, 22 Mart'ta verdiği ifadede, "Oğlum adli kontrol kararından 3-4 gün sonra İstanbul'a gitmek üzere evden ayrıldı. Bir daha haber alamadım. Oğlum, IŞİD terör örgütünün fikir ve görüşlerini benimsiyor ve IŞİD terör örgütüne katılmak için gittiğini düşünüyorum" dedi.

EMNİYETTE ALARM

Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail İçen; Çayır'ın yakalanması amacıyla Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Umum İl Emniyet Müdürlükleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'na yazı gönderdi. Çayır'ın yakalanması durumunda kendilerine bilgi verilmesi istenen yazıda, şu uyarı yapıldı: "Konu ile ilgili olarak kayıp şahıs müraacatı bulunan şahsın Suriye ülkesi çatışma bölgeleri ile irtibatlı gruplara katılmak için yurt dışına çıktığı/çıkabileceği değerlendirilmiş, şahsın Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak arama kayıtlarına aldırılmış, ülkemizde son dönemde yaşanan olaylarda göz önünde bulundurulduğunda şahsın da bu tür eylemlerde yer alabileceği değerlendirildiğinden şahsın takibi önem arz etmektedir."

HEP AYNI FİLM

Hasan Çayır'ın örgüte katılma süreci; 102 kişinin öldüğü Ankara saldırısını yapan Yunus Emre Alagöz, 34 kişinin öldüğü Suruç katliamına imza atan kardeşi Şeyh Abdurrahman Alagöz ile HDP'nin Diyarbakır mitingine bombayı bırakan Orhan Gönder'le neredeyse aynı oldu. Alagöz kardeşler ile Gönder, Hasan Çayır gibi Adıyamanlıydı. Üç canlı bomba, örgütle İslam Çayocağı'nda tanıştı. Üç ismin babası da polise başvurup, çocuklarını IŞİD'e katılabilir diye ihbar etti. Buna karşılık gözaltına alınan zanlılar, serbest kalınca IŞİD'e katıldı. Bu üç kişi de "Terör Nitelikli Kayıp Şahıs" olarak tüm yurtta aranırken, Türkiye'yi sarsan katliamlara imza attı. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adıyaman 23 Mart Alagöz Kahta Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (15)

yusuf:

Yöneticilerini serbest bıraktık üyeleri de neymiş. Halis Bayuncuk ne oldu? İbda-c lideri mirzabeyoğlu ne oldu?Her gün vatan evlatları can veriyor, ama birileri barzani ile İstanbul''da görüşme yapıyor.

6
16
yanıtYanıtla
insan:

yarın öbürgün gelip 100 kişiyi katlederse teröre lanet diye geçmeyin serbest bırakana lanet geçin

22
0
yanıtYanıtla
TÜRK:

NE BİÇİM HUKUK. TERÖRİST SERBEST BIRAKILIYOR.

18
3
yanıtYanıtla
SARHOŞ İMAM AYILDI:

LA SİZ BU MİLLETLE DALGA MI GEÇİYORSUNUZ. . . ADAMI YAKALA, SONRA SERBEST BIRAK ARDINDAN GELSİN ŞEHRİN BİRİNDE HALKIMIZI HAVAYA UÇURSUN. . . . . SİZİN YATACAK YERİNİZ YOK ARKADAŞ YOK . . . . !!!

19
0
yanıtYanıtla
ACI TABLO:

BAK SEVGİLİ KARDEŞİM BU DUYGUSAL MESAJI GÖRSE AK MEEE GRUBU SENİ YA PKK YA PARALEL YA ESAD AJANI YA DİNSİZ KAFİR ALEVİ GRUPLARINDAN BİRİNE KOYACAKLAR. .

yanıt10
yanıt0
SARHOŞ İMAM AYILDI:

@ACI TABLO : HAKLISIN ARKADAŞIM, ZATEN BİR AY ÖNCE BİR İFADE VERMEYE GİTTİM, ALIŞTIK ARTIK, AKEPE BENİ İSTEDİĞİ YERE KOYSUN, BENİM İÇİN FARK ETMEZ, BEN YERİMİ BİLİYORUM, O BANA YETER, BEN ZATEN ATEİSTİM, YANİ BU İNSANLARLA AYNI DİNİ PAYLAŞMAKTANSA, GURURLU, DÜRÜST VE NAMUSLU BİR ATEİST OLMAK BİN KERE DAHA İYİDİR. . . KİMSENİN DİNİNE KARIŞAMAM VE SORGULAYAMAM, HADDİM DEĞİL, ONLAR ZATEN İSTEDİĞİ KİŞİLERİ DİNSİZ İLAN ETMESİNİ BİLİYORLAR, KENDİLERİNİ NEREYE KOYACAKLAR, ONU ÇOK MERAK EDİYORUM !!

yanıt4
yanıt0
realite:

mahkemeyi işide yardım yataklıktan dolayı tutuklayın hemen

18
0
yanıtYanıtla
türk:

böyle mal bir toplumda normal şeyler

16
1
yanıtYanıtla
AKPLIYIM:

HALIMIZ VAHIM YAKALDIGIMIZI YANLIS YERLERE GÖNDERIYORUZ HAPISHANLERDE NAMUSLU INSANLARLA DOLU ONLARA YER KALMAMIS SARAYDA MISAFIR ETMISLERDIR ORADAN EMIR ALINIR.

11
5
yanıtYanıtla
YOZGATLI:

14 YIL ONCE BU ADAMLAR YOKTU. NASIL OLDUDA BİR ANDA TÜREDİLER?

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title