Haberler

Şehitlerin Cenazeleri Kısa Zamanda Memleketlerine Gönderilecek

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunun patlaması sonucu şehit olan 25 askerin cenazelerinin bu hafta sonuna kadar ailelerine teslim edileceğini belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunun patlaması sonucu şehit olan 25 askerin cenazelerinin bu hafta sonuna kadar ailelerine teslim edileceğini belirtti.

Mazıcıoğlu yaptığı açıklamada, patlamada 25 askerin şehit olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, cenazelerini alamayan şehit ailelerinin de feryadını anladıklarını ifade etti. Şehit ailelerine sabır dileyen Milletvekili Mazıcıoğlu, "Ne acıdır ki hala şehitlerimizin naaşını Gaziantep'e teslim etmediler. Bu sadece Gaziantep değil, diğer 25 şehidimizin de zannediyorum. Bir şehidimizin cenazesi teslim edildi. Diğer 24'ünün ise hepsini birlikte teslim etmek istediklerini yetkililerle görüştüm. Şehit ailemizi ziyaret ettikten sonra her gün adli tıp kurumları yetkilisiyle görüşüyorum. Bu sabahta beni aradılar. Bugün veya yarın teslim edileceğini, yeterli parçaların geldiğini söylediler. Tabi bunu konuşurken hem söyleyen yetkilimiz hem de ben çok üzüntü içerisindeyiz. Çünkü şehit ailelerine gittiğimizde o babalarının vakurlu ve dik duruşu, 'Vekilim ağlamayacağım çünkü evladımız şehit oldu. Şehitlik mertebesine erdi' dediler. Ama tesadüfen iki ailemizin de 4 çocuğu var. Onların ailesiyle yaptığı sohbet, bir şehidimizin ablasının, zannediyorum tarih hocamız duygulu konuşması bizi çok çok üzdü" dedi.

"Şehit aileleri bu 25 askerimiz için Türkiye'de yas ilan edilmesini istedi" diyen Milletvekili Mazıcıoğlu, "Hakikaten çok duygulu bir konuşma yaparak bize hükümetimiz, devletimizle ve şehitlerimizle ilgili bir takım isteklerde bulundular. Ben de bunu gerekli yetkililere ileteceğime, hatta Meclis açıldığında Sayın Başbakanımızla yüz yüze konuşmak istediklerini belirttiler. Biz de vekillerimizle birlikte elimizden geleni yapacağımızı söyledim. Söz de verdim. Hatta ben kendilerine isterseniz bir mektup yazın, mektubu Başbakanımıza iletelim dedim. 'Hayır, vekilim' dediler, 'Biz kendimiz yüz yüze konuşmak istiyoruz' dediler. İnşallah 1 Ekim'de Meclis açıldıktan sonra şehit ailemizin bu isteğini kesinlikle ileteceğim ve inşallah bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum. Zannediyorum bu hafta sonuna kadar şehitlerimizin naaşını ailelerine teslim edecekler ve şehitlerimizin naaşının defin işleminin olacağını düşünüyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Mazıcıoğlu Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

title