Haberler

Şarköy'de mübadelenin 101. yılı anıldı

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde mübadelenin 101. yılı dolayısıyla bir araya gelen mübadiller, atalarını anmak amacıyla Marmara Denizi'ne karanfil bıraktı. Şarköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte, mübadil yakınları, Şarköy İskelesi'nde toplandı. Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak 1923'te imzalanan Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin ardından göç yolunda hayatını kaybedenlerin yakınları, Marmara Denizi'ne karanfil attı. Mübadil yakınları daha sonra belediye düğün salonunda düzenlenen anma etkinliklerine katıldı. Düzenlenen etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde mübadelenin 101. yılı dolayısıyla bir araya gelen mübadiller, atalarını anmak amacıyla Marmara Denizi'ne karanfil bıraktı.

Şarköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte, mübadil yakınları, Şarköy İskelesi'nde toplandı.

Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak 1923'te imzalanan Türkiye- Yunanistan Nüfus Mübadelesi'nin ardından göç yolunda hayatını kaybedenlerin yakınları, Marmara Denizi'ne karanfil attı.

Mübadil yakınları daha sonra belediye düğün salonunda düzenlenen anma etkinliklerine katıldı.

Düzenlenen etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Denizi Nurten Yontar Kent Konseyi Milletvekili Yunanistan Alpay Var Tekirdağ Marmara Türkiye Şarköy Etkinlik Göçmenler Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title