Haberler

Santoro'yu Anmak İçin Geldiler

Trabzon'da Geçtiğimiz Yıl Kilisede Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Rahip Andrea Santoro Ölümünün Birinci Yılında Düzenlenecek Ayie Katılmak Üzere İtalya Katolik Piskoposlar Başkanı Kardinal Camillo Ruini Başkanlığındaki Heyet ve Santoro'nun 80 Yaşındaki Annesi Maria Polselli ile Kız Kardeşi Maddelena Santoro Türkiye'ye Geldi.

Trabzon’da geçtiğimiz yıl kilisede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro ölümünün birinci yılında düzenlenecek ayie katılmak üzere İtalya Katolik Piskoposlar Başkanı Kardinal Camillo Ruini başkanlığındaki heyet ve Santoro’nun 80 yaşındaki annesi Maria Polselli ile kız kardeşi Maddelena Santoro Türkiye’ye geldi.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla akşam Roma’dan İstanbul’a gelen Kardinal Camillo Ruini, Santoro’nun annesi Maria Polselli ile kız kardeşi Maddelena Santoro’yu Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Vatikan Türkiye temsilcisi Georges Marovitch karşıladı.

Heyet daha sonra Atatürk Havalimanı’ndan ayrılarak Ortaköy’deki bir kiliseye giderken heyetin bu gün 07.00’da Trabzon’a gideceği bildirildi. Heyet Trabzon’da Rahip Santoro'nun ölüm yıldönümü nedeniyle yarın saat 11.00’de Santa Maria Kilisesi’nde anma ayinine katılcak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title