Haberler

Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi.

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan emniyet amiri Taner Aydın suçsuz olduklarını, önleme dinlemesi yaptıklarını söyledi. Geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi.

İzmir'de, yasadışı dinleme yapmakla suçlanan emniyet mensuplarına yönelik operasyonun ardından açılan davanın ikinci duruşması İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmada, haklarında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen, tamamı tutuksuz 32 polisten 26'sı ile iddianamede isimleri müşteki olarak geçen bazı emniyet mensupları, tarafların avukatları hazır bulundu.

EVRAKLAR FOTOKOPİ

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, yargılanan polislerden İzmir eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'a dinlemelerle ilgili mahkemeye gönderilen fotokopi belgelerin altındaki imzaları göstererek, kendisine ait olup olmadığını sordu. Belgelerdeki imzanın kendi imzasına benzediğini ifade eden Aydın, "Ancak fotokopi olduğu için benim olduğunu söylemem net değildir. Bilgisayar ortamından başka bir evraktan alınan imzanın bu evrakların üzerine nakledilmesi mümkündür" dedi.

ÖNLEME DİNLEMESİ İLE ADLİ DİNLEME ARASINDAKİ FARK

İlki geçen kasım ayında yapılan duruşmada ifade veremeyen polislerden olan Taner Aydın, savunmasına suçlandıkları istihbari ve önleme dinlemeleriyle adli dinleme arasındaki farkı anlattı suç işlemediklerini, görevlerini yaptıklarını söyledi. Önleme ve istihbari dinlemelerin faydalarını anlatan Aydın, geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde yaşanan bıçaklı kavgayı örnek verdi. iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi. İstihbarata verilen yetkiyle, önceden çalışma yapılarak böyle bir kavganın olabileceğinin öğrenilip, tedbir çalışması yapılabileceğini söyleyen Aydın, "Rektörlük, emniyet uyarılır ve yazı yazılır. Polis oraya gider, Fırat'ı da korur. Dinlemelerin önemi bu tür olaylarda ortaya çıkıyor" diye konuştu.

'YARIN HESAP SORULUR DİYE, DİNLEME YAPILMIYOR'

Ege Üniversitesi'nin duvarlarına yazılan PKK yazıları ve son dönemde yaşanan olaylara değinen Aydın, "Geldiğimiz noktada sokakların durumu ortada. Yerimize gelen arkadaşlar yarın bizden hesap sorulur diye dinleme de yapmıyor. Sokakların bu hale gelmesinde bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Taner Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Bakmadan Geçme

Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title