Haberler

Sakin Kent'e 500 Bin Turist Hedefi

Erzurum Valisi Okay Memiş,"(Uzundere ilçesi) Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz.

Erzurum Valisi Okay Memiş," ( Uzundere ilçesi) Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Erzurum, Karadeniz, Nahçıvan, Gürcistan'dan turist gelecek." dedi.

Erzurum Kültür Doğa Koruma Kurulu, Vali Okay Memiş'in talebi üzerine, Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesinde toplantı gerçekleştirdi.

Vali Okay Memiş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, şelalenin yanı sıra bölgedeki doğal güzellikler ile yapılacak projelerin konuşulduğunu belirtti.

"500 bin turist hedefi"

Tortum Şelalesinin bir doğa harikası olduğunu ancak yeterince yatım yapılmadığını dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"Erzurum Valisi olarak mahcup oluyorum. Burada fark ettik ki devletin neredeyse bir çivisi yok. Devlet olarak buralara bir şey yapmamız lazım. Özel sektör işletmelerinin önünü açmamız gerekiyor. Milli Parklar Müdürlüğü'nün bölgeyle ilgili 10 milyon liralık bir projesi mevcut. Yapacağımız yatırımlardan sonra en az 500 bin turist gelmesini hedefliyoruz. Karadeniz, Nahçıvan ve Gürcistan'dan turist gelecek. Bunu yapmakla kalmayacağız, Tortum Gölünün etrafındaki çıplak görünümü de ortadan kaldıracağız. Orman Bölge Müdürlüğüne talimat verdim, ağaçlandırma çalışmasına başlanacak."

"Rize-Artvin 2 saatten aşağı iniyor"

Vali Memiş, daha sonra ilçede 1160 rakımda Pirinkayalar geçidinde yapımı süren tünel inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Toplam 2 bin 302 metre uzunluğundaki tünelde bir kilometre ilerleme sağlandığını bildiren Memiş, "Bir iki yıl içinde tamamlandığında buradan sahile ulaşım, ileride Trabzon'a ulaşımı sağlayan Kop ve Zigana tünelinin bitmesi ile 1,5 saate inecek. Rize-Artvin 2 saatten aşağı iniyor. Yüksek standartlı yollar hem de bölgedeki tarihi İpek Yolu üzerindeki en önemli ticaret merkezi Erzurum'un limanlara ulaşmasını sağlayacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Okay Memiş Uzundere Erzurum turist Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title