Haberler

Sağlıklı Okul Alışverişi İçin Güvenilir Yerleri Tercih Edin

Güncelleme:

Türkiye'nin kitap, kırtasiye ve teknoloji zinciri NT Mağazaları'nın Kırtasiye Kategori Yöneticisi Sinan Sarıbaş, okul alışverişinde sağlıklı ürün almak için güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi

Okul alışverişinde en çok dikkat edilmesi gereken ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusu. Bu durum, okul sezonunda güvenilir yerlerden alışveriş yapmanın önemini daha çok öne çıkardı.

Türkiye'nin kitap, kırtasiye ve teknoloji zinciri NT, bu yıl ailelerin okul alışverişinde satın alınan ürünlerin sağlıklı olmasına odaklandığını açıkladı.

Sağlıksız ürün almayın!

Türkiye'de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ürünlerin sağlığa zararlı maddeler içermediğini üretici ya da ithalatçının ispat etmesi gerekiyor. Ayrıca, özellikle okul alışveriş sezonundan önce denetimler yapılıyor.

Bakanlık onaylı SGS ve Türkak yetkili laboratuvarları en ince ayrıntısına kadar ürünü inceliyor. Testlere tabi tutuyor. Testlerden geçmeyen ürünlerin satışa sunulması yasaklanıyor. Ancak, denetimlerden kaçan sağlıksız ürünler birçok yerde karşımıza çıkabiliyor. Bu nedenle, güvenilir yerlerden okul alışverişini yapmanın önemi ortaya çıkıyor.

Sektörün lideri olan NT ise, her zaman ki gibi sağlıklı ürün tedariki ve satışı hassasiyetini sürdürmeye devam ediyor. CE Belgesi, İSO Belgesi gibi kalite belgelerine sahip olan ve gerekli laboratuvar testlerinden geçerek Bakanlık onaylı olan ürünleri raflarına koyuyor.

Güvendiğiniz yerlerden okul alışverişi yapın

Sektörün öncüsü olarak NT'nin sağlıklı, çevreci ve kaliteli ürünleri ekonomik şekilde müşterilerine sunma hassasiyetinin önemine dikkat çeken NT Mağazaları Kırtasiye Kategori Yöneticisi Sinan Sarıbaş, şöyle konuştu: "Okul alışverişinde sağlıksız kırtasiye ürünleriyle karşılaşmamak için velilerimize ve çocuklarımıza güvenli yerlerden alışveriş yapmalarını özellikle öneriyoruz. Bu konuda, tüketicilerin bilmediği ve sonrasında hakkını arayamayacağı bir yerden alışveriş yapmasının geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığını tehdit edebileceğinin unutulmaması gerekir."

Kullanımı sınırlandırılmış fitalat kimyasal maddesini içeren ürünler konusunda tüketicileri uyaran Sarıbaş, NT olarak yasak olmamasına rağmen tüketicilerimize olan sorumluluğumuz gereği solvent içeren ürünleri de satmadıklarını açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title