Haberler

Şafak Projesi ile Hayalleri Gerçek Oldu

Cbü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "Yardım İçin Sanat Kulübü" Tarafından Geliştirilen "Şafak" Projesi Kapsamında 33 Kanserli Çocuğun Hayalleri Gerçek Oldu.

çocukların dizüstü bilgisayar, televizyon, cep telefonu, bisiklet, arabalı yatak, fotoğraf makinasi, org gibi istekleri CBü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle dağıtıldı."Yardım İçin Sanat Kulübü" öğrencileri, 2010 yılı etkinlikleri kapsamında 33 kanserli çocuğun çeşitli hayallerini gerçekleştirmek amacıyla Şafak Projesini hayata geçirdi.

Şafak Projesi kapsamında, CBü Tıp Fakültesi'nde tedavi gören 13, İzmir Behçet Uz çoçuk Hastanesi'nde tedavi gören 20 kanserli çocuğun önce ne istedikleri tespit edildi.Bire bir yapılan görüşmelerin ardından kanserli öğrencilerin hayallerinin gerçeğe dönüştürülmesi amacıyla geçen ay sonunda üniversite öğrencileri tarafından Ferhan Şensoy'un yazdığı "Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Serginin geliri ve hayırseverlerin desteğiyle çocukların hayalleri satın alınarak, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle dağıtıldı.Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Celalettin Güvenç, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, CBü Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Güzel, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, AKP'li İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, kulüp öğrencileri ve tedavi gören kanserli çocuklar ile aileleri katıldı.

Kulüp Başkanı Emre Karakoç, kanserli çocuklara hastalıklarını yenme konusunda umut ve moral vermeyi amaçladıklarını belirtti. çocuklara hayallerin de gerçek olabileceğini gösterdiklerini ifade eden Karakoç, "Onlara tedavilerinde yardımcı olmaya çalıştık.

Bunu da bu proje çerçevesinde başardığımıza inanıyoruz. Bundan sonra bir çok çocuğumuz hayallerini gerçekleştirmek için çalışacağız" dedi.

DEVLETİMİZ ZARAR GÖRMESİN NOTU

Törene katılan Vali Celalettin Güvenç, Yardım İçin Sanat Kulübü öğrencilerinin Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilediğini belirtti. Güvenç, "Toplumun yetiştirdiği değerler, zengin ve aydın olsun, bu ülkenin sorunlarına destek olsun istiyoruz. Biz toplumun aydınlarından, zenginlerinden destek beklerken, bir baktık ki bu tür toplumsal soruna en son kesim olan gençlerimizden geldi. Kendileri bile henüz ayakları üzerinde duramazken, böyle büyük bir soruna yardımcı olmaya çalıştılar. Gerçekten Türkiye'ye örnek olacak bir davranış" diye konuştu. Vali Güvenç, kulüp öğrencileri ile yaşadıkları bir olayı anlatarak, "Bana geldiklerinde 8 tane dizüstü bilgisayarlarının eksik olduğunu söylediler. Ben de bize resmi yazı ile bu isteğinizi iletim dedim.

Ertesi gün resmi yazı ile geldiklerinde, yazıların altında bir not düşerek, 'Bir hayırseverden daha bir bilgisayar temin ettik. Bir bilgisayar konusunda devletimiz zarar görmesin' diye yazmışlar. İşte bu gençlerimizin ne kadar etik ve ahlaklı olduğunu gösteriyor" dedi. Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ile törene katılan protokol üyeleri sembolik olarak 10 çocuğa hayallerindeki hediyeleri dağıttı. Hayallerine kavuşan çocukların sevinçleri yüzlerinden okunurken, mutluluklarını seslendirilen şarkılar eşliğinde dans ederek gösterdiler.

İlker KILIçASLAN / MANİSA, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title