Haberler

Rockçı İmama Ölüm Tehdidi

Kamuoyunda Rockçı İmam olarak bilinen Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camisi imamı Ahmet Muhsin Tüzer, Amerika’da verdiği konser sonrası sosyal medya ve internet siteleri üzerinden ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Tüzer, tehditler üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden Doğan Sakin ve Baterist İdris Tübcil ile geçen yıl "FiRock" adlı rock grubunu kuran Tüzer, 23 Nisan'da Amerika New York eyaletine gelerek, Besteci Catherine Christer Hennix'in liderliğini yaptığı grupla sahne alıp, dron müziği eşliğinde Ezan, Sela ve çeşitli kasideler ile Kuran'dan İhlas ve Fatiha surelerini okudu. Konser sonrası Türkiye’ye dönen Tüzer, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden ölüm tehditleri, hakaretler ve iftira niteliği taşıyan kışkırtıcı yorumlar yapılarak kendisinin hedef gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

“ROCK MÜZİĞİNİ ALLAH’IN BANA VERDİĞİ BİR VAZİFE OLARAK GÖRÜYORUM”

Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden Doğan Sakin ile tanışmasını, imamlık ve rock müziği projesinin başlangıcı olarak gördüğünü kaydeden Tüzer, projenin Sakin ile birlikte geliştiğini ve şuan ki mevcut seviyeye geldiğini söyledi. Tüzer, rock müziği ve imamlığı kendi iradi tercihinden ziyade, Allah’ın kendisine verdiği bir vazife olarak gördüğünü belirterek, “Bu proje öncesinde içimde bir çağlayan vardı bu doğrudur. Ama bu çağlayanın nereye, nasıl akacağı nereye akacağı noktasında bir belirsizlik vardı. Ta ki geçen 2013’ün Mayıs Ayında Doğan Sakin isminde, rock camiasında tanınan bilinen ama rock müziğini bırakmaya karar vermiş olan o kişiyle tanışmış olmamdan sonra bu projenin geliştiğini ve bugünlere geldiğini söyleyebilirim” dedi.

“DEHŞETE DÜŞTÜM”

23 Nisan’da Amerika’da verdiği konserin kendisini farklı bir yolculuğa sürüklediğini ancak Türkiye’de bazı kesimlerin Amerika'da verdiği konserden rahatsız olduğunu ifade eden Ahmet Muhsin Tüzer, şahsına yönelik ölüm tehdidi ve hakaretler aldığını söyledi. Yaşananların İslam dini açısından kaygı verici bir gelişme olduğunu kaydeden Tüzer, "İnsanların maalesef benim fikrime, düşünceme ihtiyaç duymadan pervasızca ve büyük bir cesaret ile şahsıma yönelik ölüm tehditleri, hakaretler, iftiralar, halkı ve cemaatimi kışkırtıcı bir takım yorumların bazı internet haber sitelerinde yapılması, gerçekten beni gelecek adına, İslam’ın bekası, insanlığın barışı adına dehşete düşürdü diyebilirim" dedi.

AMERİKA’DA BEĞENİ, TÜRKİYE’DE ÖLÜM TEHDİDİ

İlk defa bir imamın drone müziği eşliğinde Amerikalılara Kuran'ı Kerim okuduğunu belirten Tüzer, konserin Amerikan vatandaşları tarafından beğeniyle dinlenip olumlu tepkiler aldığını söyledi. Türkiye’de ise bazı kesimlerden gelen tehditlere anlam veremediğini ifade eden Tüzer, tepkilerin kontrolden çıktığına işaret ederek, “Devlet başkanı olsam bu adamın kafasını kopartırdım. Pis, sapık imam. Senin öldürülmen şart” gibi ölüm tehditleri aldığını, “Bu adamın arkasında namaz kılınmaz. Fetullah Gülen’in imamı, ajanı gibi” gibi yorumlarla da kendi cemaatinin kışkırtıldığını savunarak, iftiralara maruz kaldığından dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi.

“AİLEM TEDİRGİN”

İnsanların, dış görünümü ile yargılanmasını son derece yanlış bulduğunu söyleyen Tüzer, kendisini eleştiren kişilerin öncelik olarak insanların iç güzelliği ve manalarına bakmaya davet etti. Şahsına yönelik tehditler sonrası eşi ve çocuğunun tedirgin olduğunu belirten Tüzer, “Bende evliyim, benimde bir çocuğum var. Bu tehditleri ben kendi sineme atarım, onları bir şekilde rabbime havale ederim veya onların bu çukurundan kurtulabilmeleri için rabbime dua ederim. Ancak benden ziyade eşim var çocuğum var. Onların tedirgin olması beni gerçekten üzüyor” diye konuştu.

“MEDYA BENİ PARALEL YAPININ ADAMI YAPTI”

Yaşamı boyunca hiçbir zaman taraf olmadığına vurgu yapan Tüzer, kendi düşünce ve vicdanı ile hareket ettiğini belirterek, “Yaşamımda hiçbir zaman taraf olmadım. Kendi düşüncelerim, kendi vicdanım nasıl biri olmamı gerektiriyorsa o şekil birisi oldum” dedi. Kendisi hakkında medyada “paralel yapının adamı” şeklinde iftiraların yer aldığını öne süren Tüzer, “ Medyada hakkımda ortaya konan bazı iftiralar var. Paralel yapının adamı. Fetullah Gülen’in imamı, ajanı gibi. Maalesef beni, dış güçlerin ortaya dini tahrif etmek için kullandığı bir imam olarak takdim eden insanlar var. Ben bu iddiaları bir kenara koyuyorum ve sadece şunu söylüyorum; Ben herkesin imamıyım ve Diyanet işleri Başkanlığı’nda İmam Hatip olarak görev yapan, herkesi seven ve kucaklayan, hiçbir zaman taraf olmayan bir yapıda hareket eden insanım. Bu tür mesnetsiz iddiaları Allah’a havale ediyorum. Böyle bir şeyi eğer ortaya koyabilirlerse de imamlıktan istifa etmeye hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak kendisine yapılan iftira ve tehditlere karşılık, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek suç duyurusunda bulunduğunu sözlerin ekleyen Ahmet Muhsin Tüzer, Türkiye ve yurt dışı konserlerinin süreceğini belirterek, yeni projelerle sevenlerinin karşısına çıkacağını bildirdi.

SUAT METİN

ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Muhsin Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title