Haberler

Reuters, Türkiye analizini Kilyos Mezarlığı'nda çekilen fotoğrafla paylaştı: İstanbul'da ölümler iki katına çıktı

Güncelleme:

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, dünya üzerinde en çok vaka görülen ilk 10 ülkeden biri haline gelen Türkiye'de yaşananları analiz etti. Ajans, 5 gün önce Kilyos Mezarlığı'nda çekilen bir fotoğrafı paylaşarak "Önceki yıllara oranla İstanbul'da ölümler iki katına çıktı" yorumunda bulundu.

İngiliz haber ajansı Reuters dünyayı evlere kapatan koronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri haline gelen Türkiye ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.

Son dönemde vaka ve ölüm sayısındaki artış ile birlikte toplam vaka sayısı sıralamasında dünyanın 7'nci ülkesi olan Türkiye'de günlük koronavirüs vakalarının küresel ölçekte yüksek olduğuna dikkat çeken Reuters, Ankara'nın tamamen kapanma çağrılarına yanıt vermediğini yazdı.

Reuters, Türkiye analizini Kilyos Mezarlığı'nda çekilen fotoğrafla paylaştı: İstanbul'da ölümler iki katına çıktı

"KAPANMA ÇAĞRILARI ARTIYOR"

Ajans, "Sağlık kurum ve kuruluşlarından, muhalefet partilerinden ve İstanbul Belediye Başkanı'ndan gelen ve giderek artan kapanma çağrısı artıyor. Hükümet hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirirken yeni yılda da 5 günlük sokağa çıkma yasağı açıkladı. Hükümet bu yasakların salgının yayılma hızını yavaşlattığını söylerken, günlük vakalar zirveyi gören 30.000'in birkaç bin altında seyrediyor" yorumunu yaptı.

Reuters, Türkiye analizini Kilyos Mezarlığı'nda çekilen fotoğrafla paylaştı: İstanbul'da ölümler iki katına çıktıReuters, Kilyos Mezarlığı'nda drone ile çekim yaptı.

GÜNDE 400'DEN FAZLA ÖLÜM

Reuters haber ajansı İstanbul Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç ile de konuştu. Koç, "Planlamalar ölüm oranlarına göre değişiyor zira Kasım ayında günde 400'den fazla insan öldü bu sayı önceki yılların neredeyse iki katı" dedi.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, "Birçok insan aşı olmak istemiyor. Aşı yeterli değil. Sokağa çıkma yasağı getirerek salgının hızını yavaşlatmamız gerek. Daha sonra aşı etkili olur. Hafta içi iş yerleri açıkken hafta sonu sokağa çıkma yasağı olması yeterli değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Türkiye Kilyos Haberler

500

Yorumlar (15)

uydur uydurda:

az atında civcivler yesin

5
7
yanıtYanıtla
Ben:

İstanbulun nefusu bıtıyo her gun bınlerce kısı öluyor koranadan yada baska seyden olenlere Allah rahmet eylesın şu an hastanede yatanlara gecmıs olsun Allah yardımcıları olsun

9
3
yanıtYanıtla
Ben:

Istanbul un nefüsu bıtıyo hergun 200 300 kısı oluyor

6
5
yanıtYanıtla
xx:

ruters e kim servis etdi bu haberi acaba? ben on gun oncede bu fotorafi yalanci iftiraci birinin elinde gormusdum

2
8
yanıtYanıtla
yorum:

sorsaniz daha vefat 200lerde derler. kac 200 kimi kandiriyonuz. her ilden 10 kisi vefat etse edermi size 810 kisi. hep yalan dolan

6
2
yanıtYanıtla
ahmet:

Kapatmaya karşıyım tedbirler alınıp hayat devam etmeli , kapatma isteyenler ekonominin çökmesini isteyenlerdir ve buradan siyasi rant devşirmek istiyorlar vatandaşı düşündükleri yalanına kimse inanmaz. Devletimiz tüm imkanlarını kullanıyor .

1
6
yanıtYanıtla
Cahil:

Kafana odun senin

yanıt0
yanıt0
atarabası osman:

su testisi su yolunda kırılırmış abi, değirmen dönmüyo çarklar durdu, zincir koptu daa ne diim

4
2
yanıtYanıtla
gözlükçü:

türkiyede coronadan önce ölüm oranlarına bakıldığında hiç bir fark yokken bu abartılarda neyin nesi , hayır ne yapmak istiyorlar bu haberleri yapanların derdi ne hakiketten bunlardan birini görsem tek bir şey sorucam YAHU GARDAŞ SİZİN SORURUNUZ NE

1
2
yanıtYanıtla
ikra (oku):

elinizde bilgisayar var açın istatiksellere bakında koronadan önce ve sonra ölüm oranları ne bir karşılaştırında fark görecekmisiniz sadece insanların aklıyla oynayan sürüngenler olduğunu göreceksiniz ve ( SANKİ HER NEFİS ÖLÜMÜ TATADACAKTIR AYETİ KORONADAN SONRA İNDİ )

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title