Haberler

Rektör Prof.Dr. Akhan, "Safahat tekrar tekrar okunmalı"

Güncelleme:

Tek kişilik tiyatro oyunu "Safahat" İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi ortak organizasyonuyla sahnelendi.

Yönetmenliğini Hilali Hasanov'un yaptığı, Tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in oynadığı ve İstiklal Marşı'nın yazarı, İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY' un hayatının anlatıldığı tek kişilik tiyatro oyunu "Safahat" İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi ortak organizasyonuyla sahnelendi.

Akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği "Safahat" tiyatrosu İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İKÇ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof. Dr. İbrahim Attilla Acar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Gediz Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mustafa Güneş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fehmi Özgüner ve ilgili fakültelerden akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tiyatroda güncel konulara da değinilirken; tarihten kesitlerin aktarıldığı sahnelerde duygusal dakikalar yaşandı.

Oyun bitiminde tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'e teşekkür eden İKÇ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, herkesi Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserini okumaya çağırdı. Rektör Prof.Dr. Akhan, Safahat'ın Mehmet Akif'ten geriye kalan tek miras olduğunu ve sahip çıkmanın ihtiyaç olduğunu vurguladı.

"Safahat tekrar tekrar okunmalı"

Rektör Prof.Dr. Akhan," Bu değerli eseri her Türk vatandaşının özellikle de gençlerimizin okuyup iyi anlaması gerekmektedir. Her fırsatta sempozyumlar, sergiler, etkinlikler düzenleyerek, Milli Şairimizi daha geniş kitlelere tanıtmalıyız. Mehmet Akif'i anlamak Safahat'ı anlamaktır. Mehmet Akif'i ve Safahat'ı anlamak, milletimizin şanlı geçmişini, geleceğe taşımaktır. Mehmet Akif'in ölümsüz destanı 'Safahat'ı bir kez daha özümseyerek okumalıyız. Bu etkileyici oyunun ardından bende bu eşsiz eseri tekrar okuyacağım" diye konuştu.

"Benim için büyük onur"

Tiyatrocu Ahmet Yenilmez ise İzmir'in iki güzide üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Gediz Üniversitesinin davetlisi olarak bu oyunu sergilemekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Tiyatro Sanatçısı Yenilmez, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çevik'in eski hocası olması nedeniyle ayrı bir heyecan duyduğunu vurgulayarak;

"Tiyatro hayatımda beni bu günlere taşıyan değerli Hocalarımın karşısında Mehmet Akif Ersoy'u oynamak benim için ayrı bir onur. Gediz Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesiyle beraber Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşını ve Çanakkale'yi andık. Programa katılan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Oyun sonunda iki üniversitenin Rektörü ve akademisyenler sahneye çıkarak Ahmet Yenilmez'e çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gediz Üniversitesi Galip Akhan Safahat İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title