Haberler

Ramazan Ayı'nda Denizli'de Olmak Vardı

'Nerede o bizim zamanımızdaki Ramazan ayları' diyenler için 1 ay sürecek Ramazan Ayı Şenlikleri hazırladı.

Denizli Belediyesi, Ramazan ayında Denizli'de olmayanları kıskandıracak güzellikte, 'Nerede o bizim zamanımızdaki Ramazan ayları' diyenler için 1 ay sürecek Ramazan Ayı Şenlikleri hazırladı.

Belediye her yıl düzenlediği Ramazan Ayı Şenlikleri'ne, bu yıl farklı etkinlikler düzenleyerek nostalji özlemini çeken ve o eski dönemlerde kalan unutulmaya yüz tutmuş Ramazan Ayı eğlencesini yeniden yaşatıyor.

Binlerce kişi, Ramazan Ayı'nın ilk günü Denizli Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırlarında, ezan sesinin duyulmasının ardından dualar ederek oruçlarını açtı. Her gün yaklaşık 5000 kişi orucunu bu çadırda açmaya devam edecek. İftarın ilk günü, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Osman Zolan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Vali Yavuz Erkmen ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de orucunu çadırda açtı. Belediye ayrıca, yolda, durakta evine gitmek için bekleyen, araçlarla seyahat halinde olan vatandaşları da unutmadı. Her gün 3000 kişiye iftar paketleri hazırlanarak kentin dört bir tarafında dağıtılıyor.

Daha sonra tüm vatandaşlara belediyenin hazırladığı dostluk kokan çaylar ikram edildi. Denizli Belediyesi aynı anda 7 camide lokma dağıtımı yaptı. Camiler ise ışıl ışıl aydınlatılarak 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı'nı geldiği fark ettirildi.

-DENİZLİ'DE OLMAK VARDI-

Denizli Belediyesi her yıl düzenlediği Ramazan etkinliklerinin bu yılki mekanı İncilipınar Parkı ve Adalet Parkı oldu. Şenlikler ise birbirinden güzel etkinliklerle Denizli'de olmayanları kıskandıracak türdendi. Her 2 parkın muhteşem ortamında gerçekleştirilen ilk günkü etkinlikler, büyük beğeni topladı. İncilipınar Parkı'na gelenler Ramazan Ayı'na, yakışır bir gece geçirdi. Özellikle çocuklar hazırlanan birbirinden farklı aktivitelere katılarak doyasıya eğlendi. Birbirinden değişik yarışmaların gerçekleştirildiği gecede, konservatuvar sanatçısı Hakan Eyiden de, şarkılarını etkinliğe katılanlar için seslendirdi.

Adalet Parkı'ndaki bir diğer Ramazan ayı etkinliği ise izleyenleri büyüledi. Denizli Belediyesi Destan ve Gülistan Ekibi, birbirinden güzel kahramanlık türküleri ve marşlarla geceye ayrı bir renk kattı. Etkinliklerde çocuklar için de çeşitli yarışmalar düzenlenerek gönüllerince eğlendi.

İncilipınar ve Adalet Parkı'ndaki şenlikler, Ramazan ayı süresince devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title