Haberler

Psaki: Kobani Erbil'den Önemsiz Demedim

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jan Psaki, Kürt muhabirinin "Erbil'in savunulmasını, Kobani'ninkinden daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jan Psaki, Kürt muhabirin " Erbil'in savunulmasını, Kobani'ninkinden daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusuna karşılık, Kobani'yi Erbil'den daha önemsiz görmediklerini ancak iki yer arasında savunma konusunda farklılıklar olduğunu söyledi.

PSAKİ'NİN ZOR ANLARI

Jan Psaki, günlük basın brifinginde IŞİD ile ilgili soruları yanıtladı. Psaki, Rudaw Washington muhabiri Namo ABDullah'ın, "Irak müttefikiniz olduğu için, oradaki stratejik hedeflerinizin Suriye'dekilerden farklı olduğunu söylediniz. Yani Erbil'in savunulmasını, Kobani'nin savunulmasından daha mı önemli görüyorsunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Asla öyle demiyorum. Ben, sadece askeri hedeflerimizi kastettim. ABD, IŞİD tehlikesine karşı tüm ülkelerden daha fazla girişimlerde bulundu. Herkesten fazla da Kobani'de hava saldırıları düzenledik. İnsani yardım da yaptık. Suriye'de IŞİD'e karşı verilen savaşa katkı sağladık. Güçlerini azaltmak ve genişlemelerini durdurmak amacındayız."

İKİNCİ SORUDA DA KÖŞEYE SIKIŞTI

Jen Psaki, "Erbil'e yönelen tehdidi bir gün ve bir gecede ortadan kaldırdınız ama Kobani 3 haftadır saldırı altında. IŞİD'in oradaki ilerlemesini durduramaz mısınız?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Bana göre her savaşın farklı yönleri var. Orada farklı güçler var. Savunma konusunda farklı özellikler var. Ben şimdi size askeri yorumlar yapamam."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Kobani Erbil Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Samsunlu ismail:

Kürt kardeşim çok güzel sormuş , bunlar müslüman kanı akarken , orda petrol varmı ona bakarlar , ah birde şunların oyununa gelmesekte birlik olsak ,

15
2
yanıtYanıtla
TÜRKİYELİ:

BİR TARAFTA PETROL VAR. . . BİR TARAFDA ARAZİDE GIÇINI TAŞA SİLEN SÖZDE DEVLET İSTEYENLER VAR. . . anladınız.

11
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

bir vidyo seyredicez hemen reklam çıkıyor reklamlarınızdan bıktık haber sitesi mi yoksa reklam sitesi mi belli değil

7
1
yanıtYanıtla
salih:

ISID AMERIKANIN KONTROLUNDE ISTEDIGI GIBI KULLANIYOR

6
0
yanıtYanıtla
murat:

HEP LAF CAMBAZLIĞI. . PARA . . VARSA PETROL VARSA. . . ABD VAR. . . ABD VARSA KAN VAR , SAVAŞ VAR. . . DİN ÜZERİNDEN SİYASET VAR. . . DİN LE ÖLÜM VAR. . . LAF LAF LAF . .

6
0
yanıtYanıtla
ADIYAMAN:

AMERİKAN NİYE FİLİSTİNDE YOK BİNLERCE KİŞİ ZALİMCE ŞEHİT EDİLDİ. ÇÜNKÜ ORDA ÇIKAR YOK.

5
0
yanıtYanıtla
Tc:

Pis karı

5
0
yanıtYanıtla
husmen ağa:

ışıd kendi karar verecek bir örgüt değil. ipleri suriyenin elinde suriyenin de ipi moskovanın elinde moskovada obamayla danışarak iş yapıyor. bir anlamda bu ükelerle anlaşma olmazsa kıl bile yerinden oynamaz. türkiyeyi laf dinler hale getirme provaları. ?ışıd suriyeye saldırıyı önlemek için yerleştirildi

3
0
yanıtYanıtla
hamit:

kısaca orda petrol yok canları cehenneme ne halleri varsa görsünler demek istemiş

3
0
yanıtYanıtla
AKREP:

adi karı soyu bozuk karı

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title